FORFRISKENDE: Barack Obama og datteren Sasha svømmer ved Alligator Point på Panama City Beach i Florida. (Foto: HO/Reuters)
FORFRISKENDE: Barack Obama og datteren Sasha svømmer ved Alligator Point på Panama City Beach i Florida. (Foto: HO/Reuters)

Obama testet badevannet

Floridas strender er rene og klare til å ta imot turister, forsikrer president Barack Obama.

– Det strømmer ikke lenger olje ut i Mexicogolfen og har ikke gjort det på en måned, understreket Obama før han kastet seg ut i bølgene sammen med datteren Sasha.

Les også: – Største utslipp i verdenshistorien

Turistene skremt vekk

Presidentens helgebesøk i Panama City i Florida, sammen med førstedame Michelle og sin yngste datter, var ment som et håndslag til den hardt pressede turistnæringen i Florida.

Frykt for oljesøl langs strendene har skremt mange turister til å velge andre reisemål i år, men Obama understreker at frykten er ubegrunnet.

– Men jobben er ikke gjort og jeg er her for å forsikre om at vi ikke gir opp før den er ferdig, sa Obama i et møte med lokale næringslivsledere i Panama City.

Mye gjenstår

– Jeg er ikke fornøyd før miljøet er gjenopprettet, uansett hvor lenge det vil ta. Myndighetene vil fortsatt overvåke og fjerne all olje som måtte nå overflaten og renske opp det som når land, sa Obama. (©NTB)