hanske (Foto: Privat)
hanske (Foto: Privat)

Fant hanske i grillmaten

Smart Club innrømmer at engangshansken var brukt.


Sol, grilling og en ensom holme. Alt lå til rette for en perfekt sommerdag for Linn Mauseth og vennegjengen på Oslofjorden.

Men idyllen ble brått brutt da de åpnet pakken med grillribbe fra Smart Club. Klemt mellom kjøttstykkene fant vennegjengen noe som absolutt ikke skulle slenges på grillen.

– Vi så det var noe merkelig der. Først trodde vi det var en tomat, men etter å ha pirket på den så vi fort hva det var, sier Linn til TV 2 hjelper deg.

Les også: Hva er det som skjuler seg her?

Les også: Fant grisetann i yoghurten

Les også: Æsj! Sjekk disse tomatene

Pestomarinert engangshanske

Mellom de pestomarinerte kjøttstykkene fant de en plastikkhanske. Synet av hansken, som så ut som en blodig hånd da de stilte den opp for kamera, fikk Linn til å miste matlysten helt.

– Vi hadde med annet mat, også dette fra Smart Club, men jeg mistet helt matlysten. Jeg spiste ikke noe mat på resten av turen, sier hun.

Da de dro hjem fra holmen, leverte Linn og vennegjengen pakken tilbake til Smart Club på Alnabru. Der fikk de tilbake pengene og en 200-lapp som plaster på såret.

Ferdig med ferdigpakket mat

Det er for øvrig ikke første gangen Linn oppdager ekle ting i maten. For et par år siden fikk hun en larve i melkesjokoladen.

– Det var ganske kvalmt det også. Det er mye rart man kan få i maten. Det er nesten så man får lyst til å dyrke maten selv, sier hun lattermildt.

Linn sier at opplevelsen ikke var verre enn at hun vil fortsette å handle mat på Smart Club, men til neste års grillsesong vil hun heller handle i ferskdisken.

Beklagelig

Administrerende direktør i Smart Club, Per Rune Lunderby, sier til TV 2 hjelper deg at de ikke vet hvordan engangshansken dukket opp i maten til Linn og vennegjengen, men sier at den stammer fra produksjonsleddet.

Engangshansken har vært brukt, men Lunderby sier at hånden som hadde den på seg var desinfisert og ren, og derfor helt ufarlig.

– Hansken representerer «avviket» som beklageligvis har kommet seg med videre inn i produksjonen, men varen og marinaden er ikke forurenset all den tid hygienerutiner i produksjonen er fulgt. I dette ligger det at man benytter hansker kun for å unngå at krydder trekker inn i huden på hendene, og på det grunnlaget også har desinfisert hendene før man har tatt på engangshanskene, forklarer Lunderby.

For å unngå slike hendelser i framtiden, sier Lunderby at de nå har kvalitetssikret alle produksjonsrutinene, samt satt opp en kontrolløsning som gjør at Smart Club har oversikt over alle engangshanskene før og etter produksjon.

– Det er sterkt beklagelig at dette har skjedd, og vi har allerede beklaget dette ovenfor kunden samt kompensert denne for dette.

Har du fått noe ekkelt i maten? Send inn bilde til TV 2 hjelper deg.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook! Klikk her.