forsoning2 (Foto: TV 2)
forsoning2 (Foto: TV 2)

Røkte fredspipe på statsministerens kontor

Smørblide regjeringspartnere møtte pressen etter forsoningsmøte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har den siste tiden vært spent klima internt i regjeringen etter at regjeringspartnerne skyldte på hverandre i saken om monstermastene i Hardanger.

Ordkrig

– Det er Senterpartiet og Senterpartiets statsråd som har stått på for å få denne konklusjonen. Hvis de har behov for å snu, er det i tilfelle det som kan føre til et annet utfall i saken. SV er klare når som helst, sa Halvorsen til TV 2 mandag.

Les også: – Det er Senterpartiet som har stått på for mastene

Tirsdag slo Liv Signe Navarsete tilbake mot SV.

– Kraftlinjesaken er like vanskelig for oss som for SV. Det vet Kristin Halvorsen veldig godt, sa Senterparti-lederen til TV 2. Hun sammenliknet også saken med striden rundt utbytte i de private barnehagene, som Halvorsen har ansvaret for.

– Røyke ut hvem som driver med fandenskap

Onsdag kveld uttalte Navarsete til VG at de hun Halvorsen samarbeidet godt, men at de hadde behov for å røyke ut de som driver med fandenskap.

Les også: Politisk krig mellom SV og Sp

Torsdag møttes de rødgrønne på en regjeringskonferanse på statsministerens kontor, og det var noen smørblide statsråder som møtte pressen etter at møtet var avsluttet.

– Legger alt surret bak oss

– Nå har vi både røyket ut og røyket fredspipe, så nå går vi videre. Alt det surret som har vært legger vi bak oss, sier Navarsete til TV 2.

Hun ønsker ikke å svare på om Senterpartiet var en pådriver for å få på plass monstermastene.

– Alle de spørsmålene der er jeg ferdig med. Nå er det snakk om å gå videre å få til norsk politikk som det skal glitre av, og det skal vi gå i gang med nå.

– Ikke redd for at det går en kule varmt

Kristin Halvorsen innrømmer at Hardanger-saken har vært litt uheldig for regjeringen, men sier at det på langt nær har vært dramatisk.

FREDSMEKLER: Også statsminister Jens Stoltenberg var fornøyd da han møtte pressen sammen med Navarsete og Halvorsen etter møtet på kontoret hans. (Foto: TV 2)

– Og jeg er ikke så redd for at det går en kule varmt noen ganger heller, for når vi er opptatt av gode løsninger på de sakene vi sloss for – og er ledere av tre partier, så vil det være saker vi ikke er 100 prosent enige om, sier Halvorsen.

Lattermilde

Når statsminister Jens Stoltenberg må svare for hvorfor han ikke griper inn når to statsråder krangler for åpent kamera, bryter latteren løs hos statsrådene.

– Jeg tror ikke det nødvendigvis hadde vært den klokeste framgangsmåten. Nå har vi altså sittet alle sammen og blitt veldig godt enige om hvordan vi skal håndtere denne og veldig mange andre saker i framtiden, sier Stoltenberg.