Rica (Foto: Faksimile / Privat)
Rica (Foto: Faksimile / Privat)

Ble nektet Ricas superrabatt på fem av fem hoteller

Rica reklamerer med rom fra 395 kroner per pers - men ekteparet Langås måtte betale fullpris.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– De bruker tilbudet for å lokke folk, men når du kommer dit så er det en helt annen virkelighet som gjelder, sier en frustrert Syvert Langås til TV 2 hjelper deg.

Dette er inntrykket Langås sitter igjen med etter å ha gjestet fem Rica hoteller i sommer. Ekteparet fra Tønsberg skulle i en 70-års dag på Geilo og bestemte seg deretter for å ta en spontan biltur til vestlandet.

Ingen sommerpris

Første stoppet ble Førde, der ekteparet kom frem på ettermiddagen og fikk et ledig rom som de betalte full pris, altså 1245 kroner for inkludert frokost. Overraskelsen var derfor stor da paret kom opp på rommet.

– Der lå det en stor brosjyre på sengen med en hilsen fra Rica med ønske om en god sommer og at prisene i tiden 25.06 til 22.08 var fra 395 kroner per person per natt.

Ekteparet Langås gikk ned til resepsjonen og spurte hvorfor de ikke hadde fått denne prisen meddelt ved innsjekking. Svaret de fikk var noe uventet.

– Resepsjonisten sa at dette tilbudet ikke gjaldt fordi hotellet var fullt – og at vi derfor måtte betale full pris. Men det var som konen min Anne-Lise sa, at det jo ikke var helt fullt for det var jo plass til oss, sier Langås lattermildt.

På det tidspunktet visste ikke paret om andre overnattingsalternativer i Førde og slo seg til ro med forklaringen fra hotellet.

– Alternativet var at vi ikke ville finne oss i det og prøve å finne et annet sted, men vi ble jo bondefanget, sier Langås.

En pris ute – en pris inne

Videre på turen kunne paret likevel ikke unngå å se plakatene ved inngangsdørene med sommerprisen 395 kroner per pers utenfor Rica hotellene både i Ålesund, Molde, Kristiansund og Sunndalsøra – mens Langås måtte betale full pris for rommet hver gang.

– Hadde det på samme plakaten stått at dette er et begrenset antall rom, men det gjordet det ikke, sier Langås.

Paret endte opp med å betale full pris på de fem overnattingene og måtte ut med 6225 kroner - altså 2275 kroner mer enn de ville fått til den annonserte sommerprisen. De føler seg lurt av markedsføringen til Rica hotellene. På hele turen overnattet paret kun på Rica Hoteller, men det blir det slutt på nå ifølge paret.

– Etter denne turen så tok vi beslutningen om aldri å overnatte på et Rica hotell igjen, sier Langås.

Prisene varierer

TV 2 hjelper deg tok kontakt hovedkontoret til Rica Hotellene for å få svar på hvorfor paret Lyngås ikke fikk sommerprisen på hotellet i Førde.

– Det som er årsaken er at de her ikke har fått en tilstrekkelig god forklaring. Vi har en sommerkampanje som reklamerer med priser fra 395 kroner. Vi har også en sommerbrosjyre og all informasjonen ligger ute på nett, sier kommersiell direktør Pål Semb-Johansson i Rica Hotels til TV 2 hjelper deg.

Rica-direktøren forklarer at sommertilbudet ikke gjelder på alle hotellene og at man må inn på nettsidene for å finne ut hvilke hoteller som har hvilke priser.

– Av våre 80 hoteller så har alle hoteller en dynamisk prissetting der prisene endrer seg etter tilbud og etterspørsel. Det er slik det fungerer. På noen hoteller får man veldig lav pris – på andre hoteller får man høyere priser, sier han.

Kun seks hoteller til 395 kr

Da TV 2 hjelper deg går inn på Rica-kjedens nettsider for å finne ut mer om sommerpristilbudet, viser det seg at det kun er seks av i alt 67 hoteller i Norge som tilbyr rommet til 395 kroner per pers. per rom.

Semb-Johansson synes likevel ikke at det er rart å ha en reklame ved inngangsdøren ved hotellene som frister med en lavpris som man ikke får inne på hotellet.

– Nei, jeg synes ikke det er så rart. Dette har vi praktisert i årevis. Det som er problemet er at de ikke har fått forklart det riktig så vi har gjort en dårlig jobb med kommunikasjonen med gjestene, sier Semb-Johansson.

Rica-direktøren forstår at paret Langås føler seg skuffet over hotellets prispolitikk, men mener at det henger sammen med den informasjonen som de fikk.

Vil ha fornøyde gjester

– Det står [på reklamen] at det er kjeden Rica hotell som har tilbudet. Men det er klart at det kan misforstås og de har kommet fra gaten og har ikke bestilt på forhånd, sier Semb-Johansson.

Han mener at konkurrentene reklamerer på akkurat samme måten, men direktøren liker lite at den dårlige erfaringen gjør at ekteparet Langås ikke lenger ønsker å overnatte på et Rica hotell igjen.

– Det er jo veldig sørgelig. Vi liker ikke å ha misfornøyde gjester så de kan gjerne ta kontakt med oss så skal vi gjøre det vi kan slik at vi kan snu det bildet de har fått av oss, sier Semb-Johansson.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook! Klikk her.