Den er 90 centimeter lang, veier ti kilo og er trolig over 40 år gammel - monsterhummeren som endte opp hos svenske Paul Arvell denne uken.

– Vanligvis er hummerne jeg selger på rundt et halvt kilo. Men jeg pleier å bestille store hummer og denne gangen ba jeg dem sende meg den største de hadde, forteller Arvell til tv2nyhetene.no.

«Big Jimmie» ble fanget utenfor Novia Scotia i Cannada. Det er flere år siden en like stor hummer ble tatt der sist. Vanligvis er hummerne som selges på Hummerhuset i Sør-Sverige rundt et halvt kilo. (Foto: PRIVAT / Kristin Arvell)

Fra Canada til Sverige

Da forsendelsen fra Canada kom til butikken hans, Hummerhuset, i Ängelholm i Sør-Sverige skrek han til.

– De største jeg har fått tidligere har vært på fire til fem kilo. Kanskje seks. Men dette var noe helt annet. Jeg ringte til Canada og her fortalte de at det var et par år siden de hadde tatt en så stor hummer, forteller Paul.

Dersom Paul Arvell ombestemmer seg og selger monsteret, vil prisen ligge på over 4500 svenske kroner. (Foto: PRIVAT / Kristin Arvell)

Rikskjendis

Hummeren, som Paul har dømt Big Jimmie, har alt rukket å bli landskjent i Sverige. Svenske nettaviser skriver onsdag om «monsteret fra Ängelholm».

Mats Ulmestrand, skaldyrekspert ved havforsknings-laboratoriet i Lysekil sier til Nyhetskanalen.se at hummeren er uvanlig stor.

– Den amerikanske hummeren blir riktignok større enn den europeiske. Men ti kilo er stort. Lignende hummer har jeg bare sett på bildet, sier Ulmestrand.

– Ikke til salgs

Prisen på en ti kilos hummer anslås til å ligge på rundt 4500 svenske kroner. Men Paul Arvell forteller til tv2nyhetene.no at han har ingen planer om å selge monsteret.

– Vi skal ikke koke eller spise Big Jimmie. Han skal få leve. Det er mulig vi tilbyr et akvarium å huse den, sier Arvell.