kvamme (Foto: TV 2)
kvamme (Foto: TV 2)

Statsrådene til Hardanger: – Bedre sent enn aldri

Synnøve Kvamme fra Granvin ungdomsråd skal møte statsrådene på hjemmebane i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kommer statsrådene Liv Signe Navasete og Terje Riis-Johansen til Hardanger for å snakke med folket om kraftkonflikten. Men selv om regjeringen delvis snudde i vedtaket om kraftlinje over Hardangerfjorden tirsdag, kommer aksjonistene til å holde trykket oppe når regjeringsmedlemmene kommer til Hardanger.

– Jeg er spent på hva de egentlig mener med det nye alternativet som de snakket om i går, sier Synnøve Kvamme, leder i Granvin ungdomsråd til TV 2 Nyhetene.

Se hele intervjuet øverst i artikkelen.

Tatt på alvor

Hun mener det er i seneste laget for statsrådene å komme til Hardanger for å møte lokalbefolkningen, men hilser dem velkommen.

– Bedre sent enn aldri, men det viser at de nå begynner å ta oss på alvor, sier hun.

Våger ikke juble for mye

I Granvin vakte tirsdagens kunngjøring av utredning av sjøkabelalternativet jubel i bygda. Men kampen er ikke over ennå.

– Alle var glade i går. Men vi kan ikke stole på at det blir sjøkabel selv om de har snudd i vedtaket. Jeg ser på det som en seier for saken vår, men jeg tør ikke stole på at dette betyr at monstermastene ikke kommer. Vedtaket står der fortsatt, og så lenge det står tør jeg ikke håpe for mye, sier Kvamme.

Rundt fire tusen motstandere av luftspenn over fjorden har sagt seg villige til å lenke seg fast for å hindre arbeidet med de såkalte monstermastene. Når statsrådene kommer til Hardanger onsdag vil de oppleve at innbyggerne der ikke ser kampen som over.

Blant annnet reiselivsnæringen er på plass for å gi statsrådene klar beskjed om at sjøkabel er det riktige alternativet. Administrerende direktør Kristian Jørgensen i Fjord Norge anslår en omsetningsnedgang på 800 millioner kroner årlig dersom fem prosent av turistene svikter Hardanger.

– Da er 100 millioner kroner i avlat veldig lite, sier Jørgensen i intervjuet med TV 2 Nyhetene:

447400