Kristin Halvorsen og Liv Signe Navarsete (Foto: TV 2)
Kristin Halvorsen og Liv Signe Navarsete (Foto: TV 2)

Politisk krig mellom SV og Sp

– Kraftlinjesaken er like vanskelig for oss som for SV. Det vet Kristin Halvorsen veldig godt, sier Liv Signe Navarsete til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SV-leder Kristin Halvorsens uttalelser der hun legger skylda for monstermastene i Hardanger på regjeringspartner Senterpartiet, skaper et spent klima innad i regjeringen.

– Det er Senterpartiet og Senterpartiets statsråd som har stått på for å få denne konklusjonen. Hvis de har behov for å snu, er det i tilfelle det som kan føre til et annet utfall i saken. SV er klare når som helst, sa Halvorsen til TV 2 mandag.

Les også: Navarsete åpner for dialog om Hardanger-mastene

– Like vanskelig for Sp

Nå slår Liv Signe Navarsete tilbake mot SV. Det er vi som har fagstatsråden, sier Senterparti-lederen.

– Men det betyr ikke at denne saken ikke er like vanskelig for oss som for SV. Og det veit Kristin Halvorsen godt. Men jeg vil ikke kommentere dette, det får stå for hennes regning, sier Navarsete.

Som likevel gjerne vil kommentere SV-lederens uttalelser.

Sammenligner med barnehagesaken

For hun fortsetter og sier at det hele ville blitt litt rart, og sammenligner det med om hun skulle begynne å trekke inn striden om utbytte i de private barnehagene, som Kristin Halvorsen har ansvaret for.

Og der ligger det an til like mye konflikter som i kraftlinjesaken.

– Det at en fagstatsråd står opp for sin sak er naturlig. Det ville vært rart om jeg går ut i barnehagesaken, der SV har statsråden, og jeg vil tro at SV står hardt på for den. Hvis jeg etterpå går ut og sier at SV tvinga gjennom den saken, så ville det ha vært litt rart, mener kommunalministeren.

Kristin angrer ikke

Kristin Halvorsen føler ikke at hun gikk for langt i mandagens uttalelser om Senterpartiets ansvar for monstermastene.

– Nei, jeg føler at jeg sa det som er vanlig saksgang når man forbereder og legger frem saker. I dag har saken funnet en lykkelig løsning, og så tar vi den derfra, sier Halvorsen til TV 2.

Les også: – Det er Senterpartiet som har stått på for mastene

– Truet med regjeringsbrudd

Men krangelen internt i regjeringen går lenger tilbake enn det siste døgnet.

Etter det TV 2 får opplyst fra informert hold, har Senterpartiet vært så innbitt på å få bygget monstermastene at ledelsen har truet med at Terje Riis-Johansen ville gå av.

Partiet skal til og med ha truet med å forlate regjeringen hvis ikke mastene ble bygd.

– Det er påstander uten noen rot i virkeligheten, sier Liv Signe Navarsete til TV 2.

– Hvis noen sier det, så lyver de og de gjør det for å skade Senterpartiet, fortsetter partilederen.

Avviser vondt blod

Flere kilder i regjeringsapparatet sier til TV 2 at Senterpartiet så sent som i dag var skeptisk til store endringer. Men Kristin Halvorsen vil ikke kommentere om hun synes Liv Signe Navarsete har bedrevet et dobbeltspill i regjering.

– Jeg har ingen kommentar til det. Vi har diskutert denne saken, og alle skjønner at dette er en sak som er krevende, sier Halvorsen.

Regjeringskollega Navarsete vil ikke gå med på at saken har skapt vondt blod mellom SV og Senterpartiet.

– Det håper jeg ikke det har. Vi får gå videre etter denne saken. Jeg stusset over utsagnet, men det får vi legge bak oss, sier Navarsete.