HODEJAKT: Siv Jensen mener Terje Riis Johansen bør trekke seg som olje  og energiminsiter etter kanossagangen i saken om monstermastene.  (Foto: TV 2)
HODEJAKT: Siv Jensen mener Terje Riis Johansen bør trekke seg som olje og energiminsiter etter kanossagangen i saken om monstermastene. (Foto: TV 2)

Siv Jensen: – Riis-Johansen er ferdig som statsråd

Og Frp-lederen mener det kun er et tidsspørsmål før regjeringen ryker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) snudde i dag i saken om monstermastene i Hardanger. Nå vil regjeringen utrede alternativet om sjøkabel på nytt.

Det til tross for at Riis-Johansen før sommeren sa at det ikke fantes noe annet alternativ enn å bygge monstermastene.

Konsesjonen om å bygge kraftlinjene blir stående, men regjeringen setter i gang arbeidet med å utrede muligheter for sjøkabel og alternative lufttraseer.

Les mer: Slik skal de løse Hardanger-floken

– Ferdig som statsråd

Opposisjonen på Stortinget brukte dagens pressekonferanse til å kvesse knivene før et nådeløst oppgjør med den rødgrønne regjeringen.

– Dette er full retrett fra regjeringen i en sak hvor de åpenbart har gjort et dårlig håndverk, sier Siv Jensen (Frp) til TV 2.

Hun mener saken om mastene nå har blitt så pinlig for statsråden i olje- og energidepartementet at han umulig kan fortsette i jobben.

– Riis-Johansen er etter min mening ferdig som statsråd. Det var bare med en hårsbredd han overlevde Mongstad-saken. Når han nå får denne rett etterpå, så er ikke han en statsråd man kan ha tillit til, sier en bestemt Frp-leder.

Les også: Navarsete villig til å revurdere Hardanger-saken

– Humret for meg selv

Jensen mener regjeringen har opptrådd arrogant i saken da de valgte å ikke legge den fram for Stortinget før sommeren.

Frp-lederen mener regjeringen viser seg som rekordsvak i sin behandling av saken. Og særlig gårsdagens innslag på TV 2, der Kristin Halvorsen peker på Liv Signe Navarsete og Senterpartiet som pådrivere for mastene, gir Jensen blod på tann.

Les mer: Halvorsen: – Det er Senterpartiet som har stått på for mastene

– Jeg satt og humret litt for meg selv da jeg så dette. Det er nok et bevis på et indre opprør i regjeringen, denne gangen åpent foran tv-kameraene. Det er ikke noe godt tegn for en regjering som prøver å holde sammen, sier Jensen.

– Dette er en regjering som går opp i liminga. Nå er det kun et tidsspørsmål før denne regjeringen ryker.