klaus_rasmussen_0 (Foto: Jarle Medhus/TV 2)
klaus_rasmussen_0 (Foto: Jarle Medhus/TV 2)

Skeptisk optimisme hos Bevar Hardanger

Det er mer enn bare sjøkabelen som må utredes, skal vi tro organisasjonen Bevar Hardanger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Styreleder Klaus Rasmussen i Bevar Hardanger er mindre glad enn ventet, selv om regjeringen nettopp har kunngjort utredning av sjøkabel-alternativ for kraftlinjer gjennom Hardanger.

– Det er bra at regjeringen tar et nytt standpunkt, men vi tar et lite forbehold. Spørsmålet er hva som ligger i utredningen. En total vurdering av det fremtidige energibehovet i Bergen må være med i dette arbeidet, sier Rasmussen til tv2nyhetene.no.

– Flere kvalifiserte personer har sagt at det ikke er et så stort behov for strømtilførsel til Bergen som Statnett og regjeringen har stipulert med. Det fremtidige energibehovet i Bergen må sjekkes og kryssjekkes, sier han.

– Vi må ha en bredere vurdering enn bare en kabelvurdering. Vi vet at det er teknologisk mulig med en sjøkabel, legger Rasmussen til.

Stoltenberg-regjeringen bekreftet tirsdag at den vil utrede sjøkabel i Hardanger. Presset og mediekjøret har vært enormt etter at energiminister Terje Riis-Johansen offentliggjorde at kraftlinjene i Hardanger skal gå i luftspenn over fjorden.