Ikkeno´ minimalistisk jåleri her, nei. Nå får BMW X3 skikkelige koppholdere!
Ikkeno´ minimalistisk jåleri her, nei. Nå får BMW X3 skikkelige koppholdere!

Dette er den viktigste nyheten på nye BMW X3

... I alle fall synes de det i USA. Les mer her:

BMW-X3_2011_1024x768_wallpaper_01
BMW-X3_2011_1024x768_wallpaper_01

Den store koppholderkrigen er offisielt over hos BMW. De tyske interiørdesignerne trakk korteste strå – og BMW i USA jubler.

Når andre generasjon X3 snart lanseres, kommer den nemlig med koppholdere som er dimensjonert for digre Starbucks-kopper og begre fra McDonalds, ikke de puslete greiene du finner i flere andre BMW-er. Og det er utelukkende amerikanernes fortjeneste, skal vi tro bransje-nettstedet autonews.com.

Det er nemlig store kulturforskjeller på dette området. Der amerikanere vil ha plass til minst to kaffekopper, et par brusflasker og gjerne en milkshake eller to, har tyskerne tradisjonelt vært langt mer reserverte – for ikke å snakke om de franske bilprodusentene som ser ut til å mene at kaffedrikking i bilen er noe skikkelig styggedom.

Sendte over kopper

BMW har hatt solid økning i salget i USA de siste årene og det har også gjort at den amerikanske importøren har fått større innflytelse over produktene.

– Det betyr ikke at vi har fått ta over designjobben. Men det betyr at vi har fått skikkelige koppholdere, sier produktmanager Joe Wierda som egenhendig har sendt over Big Gulp- og McDonald's-kopper til München.

Les testen av dagens X3 – klikk her

Trekker ned ratingen

– Det er noe av det jeg har drevet med de siste tre årene. Vi måtte få folkene i München til å forstå hvor viktig det er med riktige koppholdere, sier Wierda.

En ting er at noe så banalt som manglende eller for små koppholdere kan gå ut over salget. Det kan også påvirke ratingen i den store J. D. Powers-undersøkelsen. Her blir bileierne bedt om å vurdere en rekke detaljer på sine egne biler, inkludert koppholderne. Og lav score her, er med på å trekke ned totalkarakteren.

LES OGSÅ: Hvor ofte fyller du din?

Bestselger

Nok mas om koppholdere? Da er du i likhet med oss i Broom kanskje mer opptatt av at nye X3 har vokst åtte centimeter, har et langt mer påkostet interiør enn dagens modell, også har fått et betydelig større bagasjerom – men at klassens beste kjøreegenskaper skal ha blitt enda bedre.

Designet bygger videre på dagens modell, men er blitt mye mindre kantete. Her ligger mye an til at dette vil bli en bestselger i klassen.

Her kan du lese mer og se flere bilder av nye X3

BMW-X3_2011_1024x768_wallpaper_52
BMW-X3_2011_1024x768_wallpaper_52

Synes du koppholdere er viktig i bilen? Si din mening i kommentarfeltet under: