diana til nett (Foto: Becker Bill, © TS)
diana til nett (Foto: Becker Bill, © TS)

Vil oppklare prinsesse Dianas død

Forfatteren har 500 skjulte ledetråder som kan oppklare saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En ny høring i Frankrike er den eneste muligheten for å få fram sannheten, mener forfatteren av en ny bok om prinsesse Dianas død, skriver Dagbladet.

Avslørende bok

Forfatteren John Morgan utgir nå boken «Dokumentene du aldri så», en 700 siders bok der han legger frem en rekke dokumenter som ble holdt tilbake under høringen i England i 2008. Forfatteren hevder han har over 500 ledetråder som kan bidra til å oppklare hva som skjedde da prinsesse Diana og hennes kjæreste, Dodi Fayed omkom i bilkrasjet i Paris, 31.August 1997.

Hylles av Al Fayed

Mohammed Al Fayed, far til prinsesse Dianas kjæreste Dodi, er glad for forfatterens undersøkelser.

– John Morgan har gjort mer for å få frem fakta i denne saken, enn politiet i Frankrike og Storbritania, sier Al Fayed til Daily Express.

Etterforskning

Etterforskningen av ulykken i 1997 har kostet britene rundt 120 millioner kroner så langt. Juryen konkluderte i 2008 med at Dodi Al Fayed og prinsesse Diana død skyldtes uvettig kjøring av sjåføren deres, Henri Paul. Sjåføren skal også ha hatt høy promille den kvelden han kjørte kjendisparet i Paris. Siden dette kom frem, er det stillt spørsmål om blodprøvene virkelig stammet fra sjåføren.

Vitner uteble

I boken gjengir forfatteren John Morgan for første gang selve politiforklaringen til to franske medisinske eksperter som ikke møtte som vitner under høringen i London. Det er derfor forfatteren mener en ny høring må gjennomføres i Frankrike, skriver Dagbladet.

– Jeg har bevist at juryen hadde bind for øynene, avslutter Morgan.