- LABER STEMINIG: Flere AP-topper skal være svært kritiske til tidspunktet for når Hardanger-vedtaket ble gjort. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
- LABER STEMINIG: Flere AP-topper skal være svært kritiske til tidspunktet for når Hardanger-vedtaket ble gjort. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

– Ap-topper raser mot timingen av Hardanger-vedtaket

Mener de heller burde presentert nyheten i vinter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stemningen er laber i Arbeiderpartiet etter målingen som viser at partiet faller med 10 prosentpoeng på Vestlandet.

I målingen fra VG torsdag sier mer halvparten av de spurte et klart nei til bygging av luftlinje i Hardanger.

Les også: Arbeiderpartiet stuper på ny måling

Ap straffes hardt av sine velgere for den upopulære kraftbeslutningen: På Vestlandet får partiet en oppslutning på bare 16,2 prosent, 10 prosentpoeng mindre enn i juni.

Timing

Nyheten om at Statnett får klarsignal til å bygge den omstridte kraftlinjen sprakk fredag 2. juli. Flere sentrale Ap-kilder Dagsavisen har snakket med, ergrer seg over den maksimalt dårlige timingen på offentliggjøringen av Hardanger-vedtaket:

Les også: Valgforskere spår valgsmell for Ap

Kildene sier blant annet at det hadde vært langt mer taktisk å presentere nyheten under kuldeperioden i vinter da vannmagasinene var tomme og prisene gikk i været.

Midt på sommeren er strømmen billig, og folk flest er ikke opptatt av høye strømpriser eller fare for strømbrudd.

Agurktid

I tillegg ble nyheten om monstermastene grepet begjærlig i et sommerstille Medie-Norge. Saken har fått mye større medieoppmerksomhet i agurktiden enn den ellers ville fått.

I tillegg er folk mer opptatt av natur og friluftsliv på sommeren og fruktbygdene i Hardanger er på sitt vakreste. (©NTB)