STOCKHOLM, SVERIGE 20100805.
Den svenske utdanningsministeren Jan Björklund under torsdagens regjeringsmøte og sommerlunsj på Regeringshögkvarteret Rosenbad i Stockholm.
Foto: Leif R Jansson / Scanpix (Foto: Leif R Jansson/Scanpix)
STOCKHOLM, SVERIGE 20100805. Den svenske utdanningsministeren Jan Björklund under torsdagens regjeringsmøte og sommerlunsj på Regeringshögkvarteret Rosenbad i Stockholm. Foto: Leif R Jansson / Scanpix (Foto: Leif R Jansson/Scanpix)

Svensk måling: – Vil ikke ha ansiktsslør i skolen

Nesten 90 prosent av svenskene mener plagg som dekker til ansiktet, ikke hører hjemme i skolen eller på arbeidsplassen.

Mens rundt 60 prosent sier de synes det er greit med hodeplagg som hijab, som ikke dekker ansiktet, sier et overveldende flertall på nesten 90 prosent at burka og andre heldekkende plagg ikke har noe i skolen eller på arbeidsplassen år gjøre.

Har folket med seg

Undervisningsminister Jan Björklund har dermed befolkningen med seg når han foreslår at ledere ved undervisningsinstitusjoner bør kunne forby elever å gå med klær som dekker ansiktet.

67 prosent av de spurte sier de har positive erfaringer med å ha personer med innvandrerbakgrunn som kolleger.

Negative til mangfoldet

Som tidligere år er det en større andel kvinner og høyt utdannede som er positive til innvandrerbefolkningen.

Men andelen svensker som er svært negative til mangfoldssamfunnet, er større i årets undersøkelse enn tidligere og har økt til 5,7 prosent. De mest negative holdningene finnes fremfor alt blant menn og lavt utdannede. (©NTB)