Ordføreren i Kvam kommune, Astrid Farestveit Selsvold (Ap), stiller seg spørrende til hastverket med monstermast byggingen.  (Foto: Alf Ove Hansen / NTB / SCANPIX)
Ordføreren i Kvam kommune, Astrid Farestveit Selsvold (Ap), stiller seg spørrende til hastverket med monstermast byggingen. (Foto: Alf Ove Hansen / NTB / SCANPIX)

Gir ikke opp kampen mot mastene

Lederen av Hordaland Arbeiderparti sier slaget er tapt når det gjelder mastene i Hardanger. Men det er fylkeslagets nestleder uenig i, hun vil kjempe videre:

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Motstanderne håper at vi også neste sommer vil se Hardanger - uten 9 mil med høyspentledninger. I løpet av sommeren har Arbeiderpartiet mistet 10 prosentpoengs oppslutning på Vestlandet og har ifølge VG fattige 16,2 prosents støtte.

Viktigste sak

Lokallag har lagt ned sine verv i protest, men Arbeiderpartiets fylkesleder i Hordaland der mastene etter Regjeringens vedtak skal stå, sier slaget er tapt.

– En fylkesleder legger ikke ned sine verv, og vi kjem til å ta etteretning og heller kjempe for andre saker for Hordaland og Vestlandet, sier Sveinung Valle. Likevel sier han at det akkurat nå ikke finnes noen viktigere sak.

– Forstår du at flere av Arbeiderpartiets velgere er skuffet over at du som leder ikke slåss videre?

– Jeg tror at Ap sine velgerne forstår at min rolle oppe i den situasjonen vi er i.

– Er din rolle viktigere enn velgerne?

– Ikke viktigere, men rollen er den han er.

Vil kjempe videre

Nestleder Jette Christensen i samme fylkeslag er uenig med lederen i at slaget er tapt.

– Vi er imot mastene nå, før de er bygget, under byggingen og etter, og jeg tror med den politiske opinionen så kan det være mulig å snu dette vedtaket.

Hun skjønner skuffelsen over at lederen i Hordaland AP - som har vedtak mot mastene - sier at slaget er tapt.

LES OGSÅ: Valgforskere spår valgsmell for Ap