Stor leteaksjon etter savnet kvinne i Fyresdal

Kvinnen (73) ble sist med sikkerhet sett på fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hun er savnet fra en hytte i Birtedalen i Fyresdal i Telemark.

Fire hundepatruljer fra politiet og Norske Redningshunder, ett redningshelikopter og letemannskaper fra Røde Kors er satt inn i letingen, som foregår i et hytteområde.

Ble meldt savnet i natt

– Vi fikk melding om saken like etter midnatt mandag. Da familien kom til hytta, var ikke kvinnen der som avtalt. Bilen hennes var imidlertid parkert der den skulle, forteller operasjonsleder Terje Edvardsen i Telemark politidistrikt til NTB.

Også mannskap fra Sivilforsvaret ble satt inn i letingen i løpet av mandag formiddag. Totalt er over 50 personer involvert i letingen i hytteområdet.

Har fått tips

Politiet har i løpet av mandag fått inn flere tips om observasjoner av den savnede kvinnen. Ett vitne observerte lørdag formiddag en eldre dame med grått hår ved ei bru ved den gamle kraftstasjonen i Øvre Birtedalen.

Beskrivelsen stemmer med den savnede kvinnen, og observasjonen ble gjort i det samme område som redningshelikopteret er i ferd med å gjennomsøke. Også hundepatruljer er satt inn i søk i dette området.

Skulle plukke bær

– Vi har fått inn flere tips fra publikum, også i ettermiddag. Vi vurderer disse tipsene, samtidig som vi leter for fullt, sier Gunnar Ramslien i Telemark politidistrikt.

Den 73 år gamle kvinnen fra Grimstad er fjellvant og skal ha gått ut for å plukke bær lørdag formiddag. (©NTB)