Opel Frontera 1999
Opel Frontera 1999

Bruktbilene fra Helvete: Opel Frontera

BRUKTBILENE FRA HELVETE: Bli med å stemme i vår store kåring - i dag Opel Frontera.

Benny Christensen har lang erfaring fra bilbransjen, som bilselger, bilmekaniker og diverse andre stillinger. Han er Brooms bilekspert, og sammen med resten av Broom-redaksjonen og leserne på Broom.no har han plukket ut 20 kandidater til tittelen: "Bruktbilen fra Helvete".

Nå er det opp til deg å stemme fram én vinner!

Kandidat 15: Opel frontera

Les mer om bruktbilene fra helvete

Opel Frontera: Det er er ikke så rent sjelden jeg har fått spørsmål om denne bilen. Ofte fra folk som tifeldigvis har ramlet over den på bruktmarkedet, som liker designet og lurer på hvorfor den er så billig. Det er dessverre en grunn til det.. Dette er en av de bilene du skal være ytterst forsiktig med å kjøpe.

Konstruktørtabbe? Den ser jo ut som en SUV, men er egentlig bare en forvokst personbil med veldig dårlige kjøreegenskaper. Stiv fjæring, kombinert med ekstremt lav takhøyde gjør at mange Fonteraer har oppover-bulker i taket – man skaller rett og slett bulk i taket! Dette må da være tidenes konstruktør-tabbe?

Flere kokker: Frontera hadde en litt ruskete unnfangelse, med samarbeidspartnere. Noen ganger går det helt greit. Andre ganger virker det som slike biler får med seg det verste fra hver bidragsyter - og ingen av de sterke sidene. Og Frontera er en slik bil.

Rust: Ting som er satt inn med olje pleier ikke å ruste. Opel Frontera har en lei tendens til å lekke olje. Men den ruster allikevel – mye og overalt.

Motor: Frontera kan leveres med et utall av motorer. Felles for alle er at de er omtrent like dårlige hele hurven. På de som har turbo, pleier denne å ryke, oljelekkasjer har vi allerede vært inne på, og de som ikke lekker, har ofte et vanvittig oljeforbruk gjennom slitte ventilstyringer og stempelringer.

Clutch: Er det lenge siden den er skiftet? Da er det neppe lenge til den ryker. Kronisk underdimensjonert.

Firehjulstrekk: De automatiske frihjulsnavene er kronisk i uorden, og det elektriske er omtrent som det du kan forvente av en bil som er produsert i England. Det var jo der de oppfant mørket – om jeg ikke tar helt feil?

Skal du ha deg en billig SUV så er altså dette bilen du styrer unna. Eventuelt kan du kjøpe den bare for å ha den stående på gårdsplassen for å lure naboene til å tro at du lever et aktivt liv og har behov for stor firehjulstrekker. Da trenger det ikke bli så mye påkost.

Les om brukt-SUV-ene fra Helvete her

Stem på din kandidat til tittelen "Bruktbilen fra Helvete"

3251671

Hva mener du er bruktbilen fra Helvete? Skriv i kommentarfeltet under