Jörgen Lennartsson
Jörgen Lennartsson

Signerte for Stabæk forrige onsdag

- Ikke en bombe at vi tok en ny svenske etter den suksessen vi har hatt med Jan Jönsson, sier Tom Schelvan i Stabæk etter å ha presentert Jörgen Lennartsson som ny hovedtrener.

- Jeg og Janne har likt syn på fotball og lederskap. Ikke bare når det gjelder system og taktikk, det handler også om lederskap og pedagogikk.

Telenor Arena/Bergen (TV 2 Sporten): Jörgen Lennartsson ble som ventet presentert som ny hovedtrener. Han overtar etter Jan Jönsson, og har sin første arbeidsdag 1. januar 2011.

Se pressekonferansen i opptak i videovinduet øverst!

- Det var ikke noen bombe at vi hentet en ny svenske etter den suksessen vi har hatt med Jan Jönsson og andre svensker her tidligere, sier Stabæks sportlige leder Tom Schelvan.

TV 2 PLAY: Se intervju med Stabæks nye trener her

Signerte forrige onsdag
Lennartsson signerte forrige onsdag. Men først mandag ble han offisielt presentert.

- Vi var enige om at alle burde bli informert før vi gikk ut med det, sier Schelvan, som slår fast følgende:

- Med Lennartsson får vi en trener som viderefører den trenden og måten vi har å spille på her. Vi vet at vi snakker samme Stabæk-språk, sier Schelvan.

- Vi snakker samme språk
Lennartsson er 45 år og kommer fra stillingen som landslagssjef for Sveriges U21-landslag. Han har ledet Sveriges unggutter i seks år. Før det var han blant annet hovedtrener i Häcken.

- Vi har snakket sammen i flere måneder. Og etter hvert har det vokst frem en avgjørelse hos meg. Jeg har jobbet med fotball i 45 år, og samme syn på fotball som Stabæk. Stabæk har et godt rykte i Sverige for måten de spiller på og er en trivelig klubb, sier Lennartsson til TV 2 Sporten.

TV 2 PLAY: Se hva Petter Myhre sier om Stabæks nye trener her

Jörgen Lennartsson
Jörgen Lennartsson

- Hvilken spillestil representerer du?

- Jeg og Janne har likt syn på fotball og lederskap. Ikke bare når det gjelder system og taktikk, det handler også om lederskap og pedagogikk. Det handler om lederskap og det å utvikle mennesker også, poengterer svensken.

- Nordens Iniesta
Han gleder seg til å lede blant annet Pontus Farnerud i aksjon.

- Vi har jo nordens Initesta her i klubben, sier han – og peker på Farnerud, som fikk med seg pressekonferansen.

- Jeg ønsker ikke bare å bidra med det rundt A-laget, men alt rundt hele klubben, konstaterer Lennartsson.

Han avviser at det var aktuelt å overta som hovedtrener i Stabæk allerede nå.

- Det var helt uaktuelt å ta over nå. Jeg vil ikke svare på flere spørsmål om Stabæk før i januar. Nå er det innspurten for Sveriges U21-landslag som gjelder, sier han.