Barcelona (Foto: MANU FERNANDEZ/Ap)
Barcelona (Foto: MANU FERNANDEZ/Ap)

- Vålerenga har vært naive

Ingen av Barcelonas verdensmestere spiller den TV 2-sendte treningskampen mot Vålerenga torsdag.

Verken finalematchvinner Andrés Iniesta, Xavi, Carles Puyol, David Villa eller Sergio Busquets kommer til Oslo, det gjør heller ikke den argentinske superstjernen Lionel Messi.

Se lista over hvem som etter all sannsynlighet kommer/ikke kommer nederst i artikkelen.

Den eneste VM-deltakeren i troppen er franske Eric Abidal, som jo forlot Sør-Afrika ganske tidlig.

- Ikke overraskende

Tidligere styremedlem i Klanen, Greger Thorvaldsen, er ikke overrasket over at stjerneklubben lar VM-spillerne sine hvile mot Vålerenga.

- Jeg tenker at klubben nok har opptrådd litt naivt i fohold til hvor mange stjerner de kan få til Ullevaal rett i etterkant av VM, sier han til TV 2 Sporten.

- Sånn sett er jeg ikke overrasket, og derfor heller ikke spesielt skuffa. Denne kampen er i hovedsak myntet på barnefamilier og Barcelona-fans, og ikke oss hardbarka Enga-supportere, forklarer Thorvaldsen.

- Skjønner skuffelsen

Kommersiell leder i Vålerenga, Søren Eriksen, avventer den endelige troppen fra katalanerne - som er ventet i løpet av onsdagen - men han skjønner at folk er skuffet.

- Klart, jeg også ville gjerne ha sett Messi score tre mål på Ullevaal torsdag, men med tanke på det nylig avsluttede VM og at Spania kom helt til finalen så er det forståelig at det blir sånn, sier han.

- Men Barcelona er Barcelona, og alle spillerne er i verdensklasse, som Hleb, Keita og Bojan, sier han til TV 2 Sporten.

- Har folk grunn til å føle seg lurt?

- Jeg skjønner at folk er skuffet over at ikke alle stjernene kommer.

- Er 600 kroner for en billett til en treningskamp mot Barcelonas b-lag, vel mye?

- Sammenlignet med andre kulturarrangementer og vår kostnadsrisiko syns jeg ikke det, svarer Eriksen.

Vålerenga har solgt over 20.000 billetter til kampen, langt de fleste før det ble kjent at Pep Guardiola ikke tar med seg majoriteten av stjernene nordover.

Ingen Zlatan-garanti

Eriksen kan heller ikke garantere at svenskenes superstjerne Zlatan Ibrahimovic kommer til Norge.

- Han kan bli solgt vet du, ting skjer fort. Men han er blant spillerne vi jobber med at skal komme, det kan jeg si, avslutter Eriksen.

I følge Barcelonas hjemmesider er disse A-lagsspillerne i trening i forkant av turen til Norge - som for øvrig blir en dagstur, de spanske seriemestrene lander på formiddagen og flyr sørover umiddelbart etter kampslutt.

Disse kommer trolig:
Zlatan Ibrahimovic
Eric Abidal
Gabriel Milito
José Pinto
Maxwell
Jeffren
Seydou Keita
Bojan Krkic
Adriano Correira (ny fra Sevilla)
Alexander Hleb

Disse kommer ikke:
Messi
Daniel Alves
Rafael Marquez
Víctor Valdés
Gerard Piqué
Carles Puyol
Andrés Iniesta
Xavi
Sergio Busquets
David Villa
Pedro

I tillegg er sju av klubbens beste ungdomsspillere opptatt med U19-EM i Frankrike, hvor Spania har kvalifisert seg til semifinale mot England.