Ap og SV straffes etter kraftlinjevedtak

Både Arbeiderpartiet og SV mister lokallag etter det omstridte kraftlinjevedtaket i Hardanger.

Både Ulvik SV og Granvin Ap er lagt ned i protest mot den kontroversielle kraftlinjeutbyggingen, skriver Klassekampen. Også i de andre hardangerkommunene opplever regjeringspartiene nå utmeldinger og rasende tilbakemeldinger.

– Ikke rettferdig

– Som lokalparti i Hardanger føler vi ikke at vi har blitt hørt i denne saken. Vi er vant med å gå på politiske tap, men denne kampen synes vi ikke var rettferdig, sier forman i Granvin Ap, Bjørn Inge Folkedal.

Han har sammen med resten av Ap-laget i Granvin lagt ned sine verv i protest, og avventer en forklaring fra statsminister og partikollega Jens Stoltenberg. Partilaget fikk ved kommunevalget i 2007 42,2 prosent av stemmene, samt ordføreren. Også ordfører Jan Ivar Rødland har lagt ned sitt verv i protest.

Ulvik-lag nedlagt i protest

Hos SV står det heller ikke bedre til. I Ulvik har partiet varaordføreren og er større enn Ap. Her har lokallaget vedtatt å legge seg selv ned i protest. Lokallagsleder Bård Fleten bekrefter at han har meldt seg ut av SV og sier at det samme skal samtlige andre medlemmer i Ulvik SV gjøre.

Ifølge Klassekampen står partiet nå i fare for å stå uten liste i flere Hardangerkommuner ved kommunevalget neste år.

Det var 2. juli at regjeringen vedtok å bygge en kraftlinje gjennom Hardanger for å ruste opp strømnettet på Vestlandet. Vedtaket er uten ankemuligheter. (©NTB)