PST: Bekrefter terrorplaner på norsk jord

PST bekrefter at siktelsen mot de tre i terrorsaken gjelder et angrep som skulle finne sted på norsk jord.

PST bekrefter at de mistenker at de tre terrorsiktede mennene planla et angrep på norsk jord, sier aktor til pressen under pausen i dagens fengslingsmøte ved Oslo tingrett, melder Dagbladet.

Ifølge avisen bekrefter PST også at de siktede skal ha forsøkt å kjøpe bombeingrediensen hydrogenperoksid.

Var informant for PST

Politiadvokat Signe Kathrine Aalling bekrefter overfor NTB at siktelsen gjelder et angrep som skulle finne sted i Norge. De tre skal ha planlagt å bruke stoffet hydrogenperoksid for å lage en bombe, ifølge Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

PST vil be om fire ukers varetekt med fulle restriksjoner. Det betyr brev-, besøks- og medieforbud, trolig også isolasjon i periodens første to uker, med muligheter for forlengning.

Begge de to siktede motsetter seg varetektsfengsling, ifølge deres forsvarere.

En av de siktede skal ifølge Dagbladet ha vært informant for PST siden november 2009, men han visste ikke at han ble overvåket.

– Informerte ikke om kjemikaliekjøp

– Da han ble pågrepet trodde han det nærmest var en dekkoperasjon for å beskytte ham som informant. Nå er han forferdet over å være siktet i saken, sier mannens advokat, Kjell T. Dahl, til Dagbladet.

Den terrorsiktede usbekerens advokat sier til VG Nett at usbekeren har hatt to faste kontaktpersoner i PST.

– De har møttes tre-fire ganger i måneden. Men klienten min informerte ikke PST om kjøpet av kjemikalier som PST mener skulle brukes til å lage bomber. Han angrer på dette nå, sier Dahl.

(TV 2/NTB)