SAKEN OMGJORT: Utlendingsnemnda har omgjort vedtaket om å kaste  ut Laila Navrud fra Norge.
SAKEN OMGJORT: Utlendingsnemnda har omgjort vedtaket om å kaste ut Laila Navrud fra Norge.

Tapte anken: Laila Navrud (28) kastes ut av Norge

Den filippinske kvinnen må forlate landet etter å ha mistolket arbeidstillatelsesstemplet i passet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble det kjent at anken overfor Utlendingsnemnda ikke førte frem.

– Det var en vond beskjed å få. Vi er i sjokk, sier Laila Navrud og ektemannen til TV 2.

– Vi er veldig skuffet alle sammen. Dette er overraskende og trist, sier familiens advokat Arne Seland til tv2nyhetene.no.

Stevner Utlendingsnemnda

Laila Navrud er utvist fra Norge fordi hun jobbet på en kafé mens arbeidstillatelsen hennes egentlig bare gjaldt dersom hun var au pair.

Ekteparet hadde selv tatt kontakt med skattevesenet da de var i tvil om hva en kode bak arbeidstillatelsesstempel i passet innebar. 28-åringens ektemann fikk da beskjed om at hun har arbeidstillatelse og at skattekortet var på vei i posten. Han trodde dermed alt var i oden.

VIL BARE VÆRE EN VANLIG FAMILIE: - Men det får vi ikke lov til, sier Laila. Hun og sønnen Kent Oscar får tidligst komme tilbake til Norge og ektemann og far Ole Kristian om tre år. (Foto: TV 2)

Laila hadde først fått beskjed om å forlate Norge 3. juni, men saken ble anket til Utlendingsnemnda (UNE).

Når anken nå ikke har ført frem må hun og hennes halvt år gamle sønn Kent Oscar etter planen forlate landet og ektemann og far Ole Kristian Navrud.

– Vi skal kjempe

Men, familien vil ikke gi opp helt ennå.

– Vi skal fortsette å kjempe. Nå stevner vi Utlendingsnemnda for retten. Dette er uholdbart, og saken må prøves for tingretten, fastslår Seland.

TV 2 har i flere reportasjer fortalt historien om den filippinske kvinnen som har jobbet i Norge i over to år. Saken har skapt stort engasjement, både politisk og blant folk flest. På en støttegruppe for familien på nettsamfunnet Facebook er det nå over 70.400 medlemmer.

Modum-ordfører Terje Bråthen har tidligere uttalt til TV 2 at han synes utvisningen av Laila er urimelig, og at han vil bidra til at den lille familien kan gå til sak mot staten.

Les mer: Ordfører vil skaffe penger til Lailas sak mot staten

HER STARTET DET: Laila mistolket denne koden som er stemplet i passet hennes. Nå kastes hun ut av landet.

Vekket oppmerksomhet

Etter å ha sett saken på TV 2 bestemte også advokat Fridtjof Feydt seg for å hjelpe familien med gratis juridisk hjelp. Feydt mener saken er stygg.

– Jeg har ikke sett maken til inhuman behandling. Norge er jo bundet av internasjonale konvensjoner når det gjelder familie og barn. Jeg stiller meg helt uforstående til at norske myndigheter kan opptre slik, har han uttalt.

Det er ikke satt noen ny frist for når Laila Navrud må forlate Norge, men familiens advokat regner med at det ikke er lenge til.

– Vi kjemper mot klokka, sier Seland.