Stigen er lett fordreid, men lekebilen er ellers i god form etter 12 år klemt inne i et rekkverk.  (Foto: Anne Gro Christensen,ringblad.no/ANB)
Stigen er lett fordreid, men lekebilen er ellers i god form etter 12 år klemt inne i et rekkverk. (Foto: Anne Gro Christensen,ringblad.no/ANB)

Fant igjen savnet lekebil etter 12 år

Brannbilen ble reddet ut av ruinene etter Hønefoss kirke.

Den kunne dessverre ikke forhindre branntragedien, men i en unik redningsaksjon er leke-brannbilen nå hentet fram fra ruinene etter Hønefoss kirke.

Nå kan 14 år gamle Kristian Langholm i USA glede seg til å få den tilbake. Det skriver ringblad.no.

Torsdag ble lekebilen reddet etter å ha ligger klemt fast inne i et rekkverk i 12 år.

LES OGSÅ: På skattejakt på branntomta

- Helt fantastisk, sier bestefar Sivert Langholm, som forteller en helt spesiell historie, hva den lille, røde brannbilen angår.

- Min sønn, Knut Ivar, har de siste 16 årene bodd i USA sammen med sin familie. De har stadig vært på besøk i Hønefoss, og vi har alltid funnet tid til å ta en tur innom kirken, enten for julegudstjeneste eller familiebegivenheter.

Forsvant i en dåp

Her, i kirketrappgelenderet, har lekebrannbilen sittet fast i 12 år. Nå er den reddet fra brannruinene etter Hønefoss kirke.  (Foto:  Anne Gro Christensen, ringblad.noANB)
Her, i kirketrappgelenderet, har lekebrannbilen sittet fast i 12 år. Nå er den reddet fra brannruinene etter Hønefoss kirke. (Foto: Anne Gro Christensen, ringblad.noANB)

- Bilen havnet inne i et rekkverk ved inngangspartiet til kirken for 12 år siden, da Kristian var to. Først trodde vi det skjedde da lillebroren til Kristian, Carsten, ble døpt her for 10 år siden, men etter å ha snakket med min sønn på telefonen i går, kom vi fram til at det må har vært i forbindelse med dåpen til Kristians kusine.

I den anledning hadde Kristian med seg en liten lekebil, som han prøvde å få til å trille inn i rekkverket til inngangspartiet til kirken.

- Den satte seg helt fast, og vi fikk den ikke ut igjen.

Vil gi den videre

- Hver gang de har vært tilbake, har lekebilen vært et tema. Da jeg leste at oppryddingsarbeidene etter kirkebrannen skulle starte, fikk jeg en idé om at man kanskje kunne ha et håp om å finne bilen. Kristian har nemlig sagt at han gjerne skulle gitt den til sine barn og barnebarn en dag, og tradisjoner er som kjent viktige.

Sivert Langholm ringte Ringerikes Blad, som satte ham i forbindelse med Edgar Andre Ellingsen i RVS, som forestår oppryddingsarbeidene.

Etter en halvtime kom beskjeden:

- Bilen er funnet!

- Fantastisk, sier Langholm, da han får den lille, røde brannbilen i metall med en lett forvridd stige overrakt.

- Og for en service av dem som rydder opp å ta seg tid til å lete etter den. Både Kristian og resten av familien i USA synes det er veldig stas at den har kommet til rette.

Klikk her for å komme til Motormagasinet hos ringblad.no