BEGRAVELSE: Gry Auberg Bang og Tormod Åsgård fra Forsvarets stabsmusikkorps spiller i begravelsen til Trond Andre Bolle i Hoff kirke på Østre Toten torsdag. (Foto: Torbjørn Kjosvold / Forsvarets mediesenter/Scanpix)
BEGRAVELSE: Gry Auberg Bang og Tormod Åsgård fra Forsvarets stabsmusikkorps spiller i begravelsen til Trond Andre Bolle i Hoff kirke på Østre Toten torsdag. (Foto: Torbjørn Kjosvold / Forsvarets mediesenter/Scanpix)

Falne soldater bisatt

To av soldatene som ble drept av en veibombe i Afghanistan 27. juni, ble torsdag bisatt.

Trond André Bolle (41), en av de fire soldatene som ble drept av en veibombe i Afghanistan 27. juni, ble bisatt fra Hoff kirke i Østre Toten torsdag.

Krigshelt

Christian Harstad, sjef for marinejegerkommandoen, holdt minnetale under bisettelsen. Også ordføreren i Østre Toten, Hans Seierstad holdt en tale, i tillegg til Bolles eldste bror.

– Dette er en tung tid for marinejegerkommandoen, vi har mistet en svært dyktig kriger en strateg og kollega og ikke minst en kjær og god venn, sa Harstad.

Se reportasje i videovinduet under. (Reporter: Fredrik Græsvik)

439495

Trond Bolle har til sammen tjenestegjort flere år i Afghanistan. 27. juni falt orlogskapteinen sammen med tre kolleger.

– Han var tøff og vågal, men alltid svært reflektert, sa Harstad.

Det var ventet stort oppmøte til seremonien, og det var satt opp storskjerm utenfor kirken.

Les Fredrik Græsviks blogg: «Han var blant de første i Afghanistan»

Etter Bolles død, har det kommet frem at han av Forsvaret og medsoldater regnes som en av Norges største krigshelter i moderne tid. Det var derfor hans sjefer ønsket at han skulle få den ypperste av alle utmerkelser – krigskorset med sverd.

Jagerfly

BISATT: Prest Håkon Augdal taler under bisettelsen av Andreas
  Eldjarn i Grønnåsen kirke i Tromsø torsdag. (Foto: Torgeir Haugaard /
  Forsvarets Mediesenter / Scanpix)
BISATT: Prest Håkon Augdal taler under bisettelsen av Andreas Eldjarn i Grønnåsen kirke i Tromsø torsdag. (Foto: Torgeir Haugaard / Forsvarets Mediesenter / Scanpix)

I Grønnåsen kirke i Tromsø ble det tatt farvel med 21 år gamle Andreas Eldjarn som ble drept sammen med tre medsoldater i Afghanistan 27.juni.

I tillegg til nærmeste familie og venner, var også mange fra
kystjeger-
kommandoen hvor Eldjarn tjenestegjorde, tilstede.

Begge bisettelsene ble avsluttet med at en jagerformasjon fløy over graven, mens et av flyene brøt ut av formasjonen som et symbol på at en soldat har forlatt sin avdeling.