MÅ UTVISES UMIDDELBART: Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann Per Willy Amundsen mener at de som står bak brannen på Lier ventemottak må utvises umiddelbart. (Foto: Montasje)
MÅ UTVISES UMIDDELBART: Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann Per Willy Amundsen mener at de som står bak brannen på Lier ventemottak må utvises umiddelbart. (Foto: Montasje)

Frp: – Brannen på Lier skyldes en dumsnill hippie-politikk

– Vandalene som sto bak brannen på Lier ventemottak må kastes ut så raskt det lar seg gjøre, raser Per-Willy Amundsen i Fremskrittspartiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Amundsen, som er partiets innvandrings- og integreringspolitiske talsmann, sier til tv2nyhetene.no at nattens brann på Lier ventemottak med all tydelighet viser at ordningen med ventemottak ikke fungerer.

LES OGSÅ: 23 pågrepet etter brann på Lier ventemottak

– Det er ikke tvil om at dette var en planlagt aksjon, det er andre natten på rad at vandalene fikk herje, raser Amundsen.

– Viser ubegrunnet forakt

Han mener det bare er i Norge at hendelser som dette kan forekomme, og sier at norske myndigheter kjenner opprinnelseslandet til de aller fleste på ventemottaket.

– Denne saken viser at regjeringen fører en dumsnill hippie-politikk, der vi gir personer med endelig vedtak om utvisning gratis mat, tak over hodet og lommepenger.

– At de reagerer med å vise helt ubegrunnet forakt for våre spilleregler på denne måten, mener jeg bør «belønnes» med umiddelbar utvisning – og ikke med at de flyttes til et annet mottak, slik det har vært signalisert i dag, fortsetter Amundsen.

LES OGSÅ: Må regne med tvangsretur fra ventemottak

– Politiet må overta driften

Frp-talsmannen mener at nattens brann viser at sikkerheten ved ventemottakene ikke har vært god nok, og at justisminister Knut Storberget bør vurdere å overlate driften til politiet, slik det gjøres på mottaket i Trandum.

– På Lier har man ikke hatt det samme sikkerhetsopplegget som på Trandum. På begge ventemottakene i Nannestad og Lier, som nå er ødelagte, har det ikke vært mulig å ha god nok kontroll på de som skal sendes ut av landet. Beboerne har fått komme og gå som de vil, sier Per-Willy Amundsen.