I FULL FYR: Tre beboerblokker ved asylmottaket i Lier ble mest sannsynlig påtent sent tirsdag kveld.  (Foto: Birger Henriksen/TV 2)
I FULL FYR: Tre beboerblokker ved asylmottaket i Lier ble mest sannsynlig påtent sent tirsdag kveld. (Foto: Birger Henriksen/TV 2)

23 pågrepet etter brann på Lier ventemottak

Politiet i Drammen har pågrepet 23 personer som er mistenkt for å stå bak uroen og brannene på Lier ventemottak det siste døgnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det foregår onsdag morgen etterslukking på mottaket, men bygningene er brent ned, opplyser politiet.

Avhør og pågripelser

Ved 3-tiden var det 30 beboere og 30 polititjenestemenn igjen på mottaket. Politiet gjennomsøkte bagasjen til beboerne før de fikk lov til gå om bord i bussen. Flere av beboerne ble også ransaket.

Les også: Tre bygninger i brann på ventemottaket i Lier

En time senere var 10-15 personer tatt inn til avhør. Noen av dem som ble tatt inn til avhør, ble påført strips på hendene. Ved 6-tiden opplyser politiet at 23 beboere på mottaket er pågrepet.

Trolig planlagt

Noen av beboerne NTB har snakket med, forteller at det var kjent at noe skulle skje på mottaket. Mange hadde pakket bagasjen. Lensmann Arne Lauvålien i Lier kommune bekrefter at politiet ser på det som en mulighet.

– Omstendighetene kan tyde på det. Men her bor det fire personer på små rom, så det er ikke usannsynlig at folk har pakket en del av eiendelene sine ned heller. Det er mange momenter i saken, så vi har foreløpig ikke konkludert med noe, sier han.

Les også: Må regne med tvangsretur fra ventemottak

(©NTB)