mathilde_moland (Foto: TV 2)
mathilde_moland (Foto: TV 2)

Mathilde Moland hjem fra Kongo med uforrettet sak

Mathilde Moland fikk ikke snakke med presidentfruen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Målet for turen til Kongo var å møte presidentfruen for å be om benådning for sin drapsdømte sønn Tjostolv Moland og meddømte Joshua French.

Men fredag måtte hun konstatere at møtet mellom de to kvinnene ikke ble noe av.

– Det er veldig beklagelig, leit og trist. Jeg hadde et sterkt ønske om å få treffe henne, og legge fram saken som jeg brenner for, nemlig å be om benådning for min sønn. Jeg er veldig skuffet. Nå har jeg vært i Kinshasa en uke, og det er ikke et sted en ønsker å være så lenge med mindre man oppnår det en ønsker, sier Mathilde Moland til VG Nett.

Et lite lyspunkt kan likevel være at de to drapsdømte etter alt å dømme slipper å sone i det beryktede Osio-fengselet. De to nordmennene har fått et løfte fra kongolesiske myndigheter om at det er uaktuelt med overføring til dette fengselet, skriver Joshua Frenchs mor, Kari Hilde French, i en blogg.

Moland og French har uttalt at de fryktet å måtte sone i fengselet, som ligger 16 kilometer inne i Kongos jungel. Fengselet har verken strøm, rennende vann eller sanitære forhold. Vanligvis blir alle dødsdømte med endelig dom sendt hit. (©NTB)