mathilde_moland (Foto: TV 2)
mathilde_moland (Foto: TV 2)

Mathilde Moland hjem fra Kongo med uforrettet sak

Mathilde Moland fikk ikke snakke med presidentfruen.

Målet for turen til Kongo var å møte presidentfruen for å be om benådning for sin drapsdømte sønn Tjostolv Moland og meddømte Joshua French.

Men fredag måtte hun konstatere at møtet mellom de to kvinnene ikke ble noe av.

– Det er veldig beklagelig, leit og trist. Jeg hadde et sterkt ønske om å få treffe henne, og legge fram saken som jeg brenner for, nemlig å be om benådning for min sønn. Jeg er veldig skuffet. Nå har jeg vært i Kinshasa en uke, og det er ikke et sted en ønsker å være så lenge med mindre man oppnår det en ønsker, sier Mathilde Moland til VG Nett.

Et lite lyspunkt kan likevel være at de to drapsdømte etter alt å dømme slipper å sone i det beryktede Osio-fengselet. De to nordmennene har fått et løfte fra kongolesiske myndigheter om at det er uaktuelt med overføring til dette fengselet, skriver Joshua Frenchs mor, Kari Hilde French, i en blogg.

Moland og French har uttalt at de fryktet å måtte sone i fengselet, som ligger 16 kilometer inne i Kongos jungel. Fengselet har verken strøm, rennende vann eller sanitære forhold. Vanligvis blir alle dødsdømte med endelig dom sendt hit. (©NTB)