NØKKELTALL: Assisterende helsedirektør Bjørn Guldvog la tosrdag frem Helsedirektoratets nøkkeltall for 2010. (Foto: Thomassen, Christian/SCANPIX)
NØKKELTALL: Assisterende helsedirektør Bjørn Guldvog la tosrdag frem Helsedirektoratets nøkkeltall for 2010. (Foto: Thomassen, Christian/SCANPIX)

Autorisasjonskontor skal granskes

Det skal foretas en ekstern gransking av Statens autorisasjonskontor for helsepersonell (SAFH), opplyser Helsedirektoratet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I tillegg til avsløringen av lederens falske papirer, skal det også ha forekommet brudd både på anskaffelses- og ansettelsesbestemmelsene.

– Helt fra vil ble kjent med forholdene ved SAFH 20. mai har vi tatt fatt i alle forhold som gjelder autorisasjoner. Men samtidig har det vært så mange forhold med lederne og andre forhold at vi mener det er riktig og viktig med en bred ekstern gjennomgang, sa helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) på et pressemøte torsdag ettermiddag.

Helsedirektoratet har sett på en rekke forhold ved SAFH.

Ifølge assisterende helsedirektør Bjørn Guldvog har man blant annet funnet at det har forekommet brudd både på anskaffelsesreglementet og ansettelsesreglementet.

– Vi har spesielt tatt for oss risikovurderinger når det gjelder autorisasjoner som er gitt til personell som kommer utenfra EØS-området. Vi har stanset autorisasjoner på tre områder, og får raskt på plass nye rutiner, sier Guldvog.

– Fortløpende ser vi på andre risikoområder, sier han.

(©NTB/ TV 2Nyhetene)