bgo_hundesok1024 (Foto: Politiet/ Aslaug C. Henriksen)
bgo_hundesok1024 (Foto: Politiet/ Aslaug C. Henriksen)

Sirkler inn mulig gjerningsperson i Bergen

Trond Kristian Johannessen (35) døde som følge av stort blodtap etter stikk i halsregionen. Politiet skal ha en bestemt person i søkelyset.

Politiet sirkler inn en mulig gjerningsperson som kan stå bak drapet på Trond Kristian Johannessen (35). Mannen ble fredag forrige uke stukket i halsregionen, og døde som følge av stort blodtap.

Avhører vitner

– Det siste nye er at vi fortsatt jobber med flere vitneavhør, analyser av funn, tekniske undersøkelser og har gjennomført en obduksjon. Jeg kan bekrefte at fornærmede døde som følge av stort blodtap, Det er brukt stikkvåpen, sier politioverbetjent Rigmor Isehaug til TV 2 Nyhetene.

– Kan personer som dere avhører få endret status til mistenkte?

– Det kan jeg ikke kommentere, sier Isehaug.

Tror på oppklaring

TV 2 ha fra kilder fått opplyst at etterforskerne har sirklet inn en bestemt person i miljøet rundt avdøde. Og at man er ganske sikker på å oppklare drapet.

– Har dere en bestemt person på blokken?

– Vi har flere personer vi ønsker å snakke med. Vi har ikke siktet noen i saken. Vi vil se nærmere på flere, men jeg ønsker ikke å utdype dette på grunn av etterforskningen, svarer Isehaug.

Politiet ønsker fremdeles vitneobservasjoner fra beboere og andre som var ved Carl Konowsgt. 36 i tidsrommet 15.50 til 16.20 fredag ettermiddag.

Ukjent åsted

– Vi leter fremdeles etter et åsted, det er vårt problem, sier Isehaug.

– Hvor nærme er dere en løsning?

– Det kan skjer når som helst, etterforskningen går fremover, påpeker Isehaug overfor TV 2 Nyhetene.

Isehaug ønsker ikke å si om de har funnet stikkvåpenet, om politiet har sikret seg fingeravtrykk eller DNA-spor. Etterforskningsledelsen er også taus når TV 2 spør om man har fått ut interessant trafikkdata knyttet til den dreptes mobiltelefon. Politiet vil heller ikke si hvor mange etterforskere som jobber med saken.

– Men jeg kan forsikre at vi prioriterer saken høyt, fastslår Iseberg overfor TV 2 Nyhetene.