TIL MINNE: Soldatkolleger minner de drepte i leiren. (Foto: Forsvaret)
TIL MINNE: Soldatkolleger minner de drepte i leiren. (Foto: Forsvaret)

– En tung dag for alle oss i den norske kontingenten

Sørgende soldater signerte kondolanseprotokollen i leiren i Mazar-e Sharif.

Norske soldater har mandag signert kondolanseprotokollen i leiren i Mazar-e Sharif, til minne om sine falne soldatkamerater.

– Et verdig farvel

– I dag er det er tung dag for alle oss i den norske kontingenten. I går mistet vi fire soldatkamerater i strid. Nå fokuserer vi på å gi rom og mulighet for at vi alle kan sørge og ta et verdig farvel med våre falne kamerater, sier oberstløytnant Lars Lervik.

Pansret kjøretøy

Soldatene satt i et pansret Iveco-personellkjøretøy, da de ble rammet av en veibombe i landsbyen Almar i Faryab-provinsen i Nord-Afghanistan søndag ettermiddag.

Se video fra leiren i Mazar-e Sharif i videovinduet over.

Taliban har tatt på seg ansvaret for angrepet. Hendelsen er det største tapet av norske soldater i strid siden andre verdenskrig.

– Endrer ikke oppdraget

Lervik er fungerende kontingentsjef for de norske styrkene i Afghanistan, og sier at gårdsdagens angrep ikke har endret styrkenes oppdrag.

– Oppdraget til oss her nede er ikke endret. Vi skal sammen med afghanske sikkerhetsstyrker bidra til en bedret sikkerhet for den afghanske befolkningen, og denne hendelsen vil ikke påvirke det.

Les også: Hendelsesforløpet minutt for minutt