I SORG: Kommunalsjef Arne Julsrud Berg i Østre Toten kjente familien til Trond André Bolle godt.  (Foto: TV 2/Scanpix)
I SORG: Kommunalsjef Arne Julsrud Berg i Østre Toten kjente familien til Trond André Bolle godt. (Foto: TV 2/Scanpix)

Østre Toten rammet for andre gang

For andre gang siden 2004 har en fra Østre Toten kommune mistet livet i Afghanistan.

DREPT: Orlogskaptein Trond Bolle (41) var blant de fire norske soldatene som ble drept av en veibombe i Afghanistan søndag.  (Foto: Forsvaret)
DREPT: Orlogskaptein Trond Bolle (41) var blant de fire norske soldatene som ble drept av en veibombe i Afghanistan søndag. (Foto: Forsvaret)

Kommunen Østre Toten i Oppland har for andre gang mistet en i Afghanistan.

Kommunen vil stille opp

– Det er med dyp sorg vi har mottatt beskjeden om at Trond André Bolle fra Lillo på Østre Toten har blitt drept i Afghanistan. Dette rammer oss alle i lokalsamfunnet på Østre Toten. Først og fremst tenker vi på kona og barna, den store familien og alle vennene. Som lokalsamfunn, innbyggere og som kommune stiller vi opp i denne situasjonen, sier ordfører Hans Seierstad i en uttalelse på kommunens nettsider.

Orlogskaptein Trond André Bolle (41) var født og oppvokst i Vestby i Akershus men bodde på tettstedet Lillo ved Lena på Toten i Oppland. Søndag ble han den andre soldaten fra Toten-kommunen som har falt i tjeneste i Afghanistan.

Kommunalsjef Arne Julsrud Berg kjenner familen godt. Han forteller til tv2nyhetene.no at det er en tung beskjed å få at Trond Bolle er blitt drept. Han har selv snakket med familien mandag.

Familiefaren hadde et stort nettverk på Lena, foreløpig lar kommunen dette nettverket støtte familien. Men Julsrud sier kommunens ressurser står til rådighet om familien ønsker det.

DREPT: 29 år gamle Tommy Rødningsby fra Skreia på Østre Toten ble drept utenfor Kabul i Afghanistan i 2004. (Foto: Forsvaret/SCANPIX)
DREPT: 29 år gamle Tommy Rødningsby fra Skreia på Østre Toten ble drept utenfor Kabul i Afghanistan i 2004. (Foto: Forsvaret/SCANPIX)

Tilknyttet spesialstyrkene

I 2004 ble grenader Tommy Rødningsby (29) drept da han ble truffet av en rakettdrevet granat (RPG) da kolonnen han kjørte i ble angrepet like utenfor Kabul. Rødningsby ble gravlagt i en militær begravelse i hjemkommunen.

Trond Bolle beskrives som en meget dyktig offiser med god erfaring fra Afghanistan. 41-åringen var tilknyttet spesialstyrkene og var en av lederne i Marinejegerkommandoen.

Bolle ble drept da kjøretøyet han satt i, en pansret Iveco, kjørte på en veibombe rundt 30 kilometer fra leiren i Maimana. De fire soldatene ble erklært død på feltsykehuset i Maimana søndag kveld.

LES OGSÅ: Navnene på de drepte soldatene offentliggjort