Illustrasjonsfoto: Scanpix
Illustrasjonsfoto: Scanpix

Tatt 11 ganger uten førerkort

...og det er bare siden nyttår. Nå har politiet fått nok.

Bare siden nyttår er den 41 år gamle sarpingen tatt for å kjøre bil uten førerkort 11 ganger. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Nå synes politiet nok er nok. Og fredag blir derfor 41-åringen framstilt for varetektsfengsling. Ikke uventet begrunner politiadvokat Dag Fredrik Reymert fengslingsbegjæringen sin på følgende måte:

– Vi ber om fire ukers fengsling på bakgrunn av gjentakelsesfaren.

Dømt tidligere

Den bilglade sarpingen er for øvrig ingen fersking bak rattet. Han er promilledømt fem ganger tidligere, siste gang i 2005.

Men fra da og fram til nyttår 2010, har mannen tilsynelatende mest brukt egne bein, sykkel eller kollektive transportmidler for å ta seg fram. For i dette tidsrommet har han ingen trafikkrelaterte domfellelser.

Tok bil

Tidligere i år beslagla politiet mannens bil – uten at det hjalp nevneverdig. For 41-åringen valgte umiddelbart å anskaffe seg en ny.

– Vi har nå tatt beslag i bil nummer to, opplyser samme Reymert.

Ingen bilferie

Dermed ser det ut som om bilferien går i vasken, og får politiadvokaten det som han vil, blir det altså dårlig med andre former for sommerferie også.

Med seg inn i fengslingsmøtet har 41-åringen advokat Marion Haaland Orlin. Det er for øvrig tingrettsdommer Sverre Aarmo som avgjør om siktede skal tilbringe de neste sommerukene bak lås og slå.

Du kan lese mer om bil og trafikk hos sa.no - klikk her