GJØR DYPT INNTRYKK: Dagens hendelse har gjort sterkt inntrykk på statsministeren. (Foto: SCANPIX.)
GJØR DYPT INNTRYKK: Dagens hendelse har gjort sterkt inntrykk på statsministeren. (Foto: SCANPIX.)
Norway's Defence Minister Grete Faremo (L) and her Polish counterpart Bogdan Klich attend a NATO defence ministers meeting (NAC) at the Alliance headquarters in Brussels June 10, 2010. REUTERS/Thierry Roge   (BELGIUM   Tags: POLITICS MILITARY) (Foto: THIERRY ROGE/Reuters)
Norway's Defence Minister Grete Faremo (L) and her Polish counterpart Bogdan Klich attend a NATO defence ministers meeting (NAC) at the Alliance headquarters in Brussels June 10, 2010. REUTERS/Thierry Roge (BELGIUM Tags: POLITICS MILITARY) (Foto: THIERRY ROGE/Reuters)

Dyp sorg over fire drepte i Afghanistan

– Dette er tungt. Tapet gjør dypt inntrykk på oss alle, sier forsvarsminister Grete Faremo.

– Det er med dyp sorg jeg har mottatt meldingen om at vi har mistet fire soldater i tjeneste i Afghanistan. Jeg vil uttrykke min dypeste medfølelse med de pårørende, som i dag har lidt et uerstattelig tap. Mine tanker går også til de dreptes kolleger og kamerater, sier statsminister Jens Stoltenberg.

De fire soldatene var ute på oppdrag da de kjørte på en veibombe i Faryab-provinsen i Nord-Afghanistan like før klokken 15, norsk tid, søndag.

Les også: Fire norske soldater drept i Afghanistan

Soldatene var del av det norske stabiliseringslaget i Meymaneh. Dette er det høyeste antallet soldater Norge har mistet i samme hendelse i Afghanistan.

– I dag ble Norge rammet hardt. Tapet gjør dypt inntrykk på oss alle. Dette er tungt, og det minner oss om risikoen vi står i. Vi gjør alt som står i vår makt for soldatens sikkerhet, men vi kan aldri gardere oss helt mot slike tap. Hendelsen i dag er et forferdelig påminnelse om dette, sier forsvarsminister Grete Faremo.