Gunnar Christensen NHH (Foto: TV 2)
Gunnar Christensen NHH (Foto: TV 2)

NHH om Liv Løberg: – Vi er misbrukt

Reagerer sterkt på Liv Løbergs falske vitnemål fra skolen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liv Løberg var hjelpepleieren hvis karriere gikk raskt til topps i offentlige etater. I går avslørte VG at hun har løyet og jukset seg til alt sammen.

– Det er en svært alvorlig hendelse når en av de som har fått en svært betrodd stilling i landets autoriasjonskontor for helsepersonell selv har forfalsket dokumenter, sier assisterende helsedirektør Bjørn Guldvog til TV 2.

Jukse-CV

For Løberg var lederen som satt med ansvaret for å sjekke at helsepersonells bakgrunn var i orden. Selv hadde hun en imponerende CV, med utdannelse og toppkarakterer fra anerkjente skoler i inn- og utland.

Problemet er at dette var oppspinn alt sammen.

Se Løbergs falske CV her (klikk for å zoome på bildet)

Se Løbergs nåværende CV her (klikk for å zoome)

– Misbrukt

– Vi er misbrukt, og det er slett ikke kjekt i det hele tatt. Vi har aldri hatt noen befatning med Liv Løberg i det hele tatt, sier prorektor Gunnar E. Christensen ved Norges Handelshøyskole til TV 2.

NHH er ett av tre anerkjente studiesteder Løberg har forfalsket studiebevis fra. Christensen mener det bare er en mulig forklaring på hvordan hun har jukset seg til tittelen siviløkonom.

– Hun har fått tilgang på et dokument utstedt til en annen. Så har hun byttet ut navn og teksten, sier Christensen.

Ordførerkandidat

I 2007 var Liv Løberg fremskrittspartiets ordførerkandidat i Vestby kommune.

I dag vil hun ikke kommentere saken overfor pressen, men har forklart seg for partifeller.

– Jeg skal ikke gå inn på den personlige siden av det, annet enn at hun i ettertid ikke kan fatte og begripet at hun var så dum, som hun sier selv. Hun må stå for det hun har gjort, sier fylkesleder i Akershus Frp, Kari Kjønaas Kjos.

Etter en intern gjennomgang og påtrykk fra VG har Løberg innrømmet jukset med vitnemålene. Helsedirektoratet vil nå politianmelde bedrageriet.