Kjønaas Kjos (Foto: TV 2)
Kjønaas Kjos (Foto: TV 2)

Frp ber Liv Løberg avslutte sin politiske karriere

– Alt har rast sammen for henne. I løpet av noen timer så er alt borte, sier fylkesleder Kari Kjønaas Kjos.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Frp er mange sjokkert etter VGs avsløringer av Liv Løbergs dokmentfalsk. Fylkesleder i Akershus, Kari Kjønaas Kjos, ble i går oppringt av en svært nedbrutt Liv Løberg.

– Jeg hadde på forhånd vært gjennom hele følelsesregisteret. Fra å bli sjokkert, bli lei meg, bli sint – jeg har vært innom alle følelsene som finnes, sier Kjønaas Kjos til TV 2.

Se Løbergs falske CV her (klikk for å zoome på bildet)

Se Løbergs nåværende CV her (klikk for å zoome)

Føler seg lurt

60 år gamle Liv Løberg har hatt store politiske ambisjoner, og var under kommunevalget i 2007 partiets ordførerkandidat i Vestby i Akershus.

Nå føler partiet seg lurt.

– I forbindelse med nominasjonen til fylkestinget, og som vara til Stortinget, må hun undertegne en erklæring på at hun ikke har begått alvorlige kriminelle handlinger eller annet som kan skade partiet. Det har hun undertegnet på, så sånn sett har hun lurt partiet.

Ber Løberg trekke seg

Kjønaas Kjos vil ikke gå inn på hvorfor Liv Løberg har forfalsket CV-en sin. Men hun sier hun må stå for det hun har gjort.

– Jeg skal ikke gå inn på den personlige siden av det, annet enn at hun i ettertid ikke kan fatte og begripet at hun var så dum, som hun sier selv. Hun må stå for det hun har gjort.

Frp-ledelsen vil oppfordre Liv Løberg til selv å avslutte sin politiske karriere. Samtidig er Kjønaas Kjos opptatt av å støtte sin partifelle.

– Dette tror jeg er så tøft, og jeg ønsker ikke at hun skal bli alvorlig syk av dette. Jeg har bestemt meg for å ha en samtale med henne i kveld, og ta den medmenneskelige siden med meg inn i dette, sier Kjønaas Kjos.