McEnroe begeistret over maratonkamp

Verdens lengste tenniskamp er omsider ferdigspilt.

John Isner. (Foto: ADRIAN DENNIS/Afp)
John Isner. (Foto: ADRIAN DENNIS/Afp)

Nicolas Mahut servet for å avverge matchpoint i det 138. gamet i det femte settet mot Jon Isner i førsterunde-oppgjøret i Wimbledon.

Den amerikanske kjempen vant den elleve timer og fem minutter lange kampen som startet i forgårs med 70-68-seier i siste sett.

Bare siste settet tok åtte timer og elleve minutter, og varte aleine over halvannen time lengre enn tidenes nest lengste hele kamp.

I US Open brukes tiebreak også i femte sett. Etter dette maraton-oppgjøret spørs det om det også nå vil bli innført i de øvrige tre Grand Slam-turneringene.

Det er ikke bare tilskuere og TV-seere som lar seg begeistre over den vanvittige tenniskampen på Wimbledons bane 18. John McEnroe reiser seg også opp av stolen.

Duellen mellom Nicholas Mahut og John Isner har strukket seg over 10 timer. Det ble avbrutt onsdag kveld ved stillingen 59-59 i femte sett.

- Dette er den beste reklamen vi noensinne har hatt i vår sport, og dette er større enn den spektakulære finalen mellom Roger Federer og Rafael Nadal, skriver McEnroe på BBCs nettside.

- Utrolig at de orker
Han spilte selv maratonkamp mot Jimmy Connors i 1982. Han er imponert over den fysiske og psykiske belastningen spillerne i årets maratonkamp har taklet.

- Det er utrolig at de to spillerne stadig orker å stå oppreist. Isner så ut som om han var segneferdig, og likevel hadde han viljestyrke til å fortsette, sier McEnroe.

Han vil flytte kampen til centre court, men det ser ut til at kampen starter igjen på bane 18. Kampen tar til igjen tidligst 16.30 torsdag ettermiddag. Begge spillerne trenger hvile. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2