Audi RS3 (Foto: Scoopy)
Audi RS3 (Foto: Scoopy)

Lomme-rakett fra Audi

Dette er nye Audi RS3. Noe helt annet enn standard A3!

Dagens Audi A3 har hengt med en god stund, og lever vel strengt tatt litt på overtid? Men det hinder ikke Audi å komme med en skikkelig avslutningsmodell av bilen som både er og har vært en stor suksess.

Så, nei her snakker vi ikke noen ”BlueMotion” eller lavutslippsmodell – snarere tvert i mot. Her har Audi ingeniørene heist på plass motoren fra ingen ringere enn Audi TT RS ned mellom forskjermene! Vi tipper de synes det er morsomt å få gjøre litt sånne ting også, innimellom all miljøjobbingen.


Les test av "normal-utgaven" av A3 her:


Går unna...

Vi snakker altså 5-sylindere, 2,5-liter på 340 hk og 450 Nm. Så dette går unna! Man antar at 0 – 100 km/t kan klokkes på ca 4,6 sekunder mens toppfarten nærmer seg 290 km/t.

siden (Foto: Scoopy)
siden (Foto: Scoopy)

Fronten har fått massive luftinntak for å kjøle med motoren. Felgene må også være digre for å gi plass til store nok bremser for å kunne stoppe dette beistet. RS3 får også eget understell, for å gi bilen et lavere tyngdepunkt.

Vi må vel bare nok en gang konstatere at en Audi med ”RS”- merker er en skikkelig ulv i fåreklær.

Firehjulstrekk

RS3 er selvfølgelig utstyrt med Audis geniale Quattro firehjulstrekksystem og vil trolig bli tilgjengelig med både en 6-trinns manuell og 7-trinns DSG (dobbelt-clutchkasse).

Bildene av den så å si umaskerte RS3 er tatt under den siste testkjøringen på Nürburgring i Tyskland.

Som tidligere nevnt er ikke dagens A3 noen ny bil. Og allerede neste år håper vi å kunne se etterfølgeren. Vi må vel bare konstatere at dette er en høyst verdig avslutningsmodell.


Lyst på Audi SUV? Test av Q5 finner du her:


Audi RS3 (Foto: Scoopy)
Audi RS3 (Foto: Scoopy)