Mits SVX 1
Mits SVX 1

Live: Vi tester prisbombe-SUV-en nå!

Få Broom sitt første inntrykk av den nye "Norges-SUV-en" her:

På billansering av Mitsubishi ASX akkurat nå:

- Jeg blei vekka av sønnen min Magnus 04.45 i dag morges, så jeg føler at jeg har vært på jobben en stund nå, forteller Broom.no-redaktør Knut Skogstad på en skurrete linje fra et bakeri i Syd-Sverige.

Redaktør´n er på billansering av den nye Mitsubishi ASX SUV-en nå, og her kommer førsteinntrykket:

- Vi får vel unne deg et wienerbrød og en kaffekopp da, men alle oss i Broom-redaksjonen er spente på denne bilen så spytt ut, hvordan er den egentlig?

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Mits SVX 2
Mits SVX 2

Tøff front

- Førsteinntrykket er positivt. For det første ser den bedre ut i virkeligheten enn på bilder.

- Ok, hvorfor?

- Den jagerflyinspirerte fronten fungerer veldig bra, mye bedre enn på den ansiktsløftede Outlanderen der den ser mer påklistra ut.

- Men hva med resten av bilen?

- Skal vi se, jeg skal gå en runde rundt bilen nå. Nå ser jeg på hekken. Med brede baklys som blir dratt ut på sidene så minner den faktisk ganske mye om Honda Accord stasjonsvogn. Hadde det ikke vært for Mitsubishi-logoen, så hadde det vært vanskelig å gjette seg fram til merket. Anonymt og typisk japansk.

- Fra siden er den også veldig anonym, men den skal få pluss for at den nedre plastikkanten får front, side og hekk til å henge sammen. Men bortsett fra fronten er bilen veldig anonym, men da skremmer den heller ingen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Mits SVX 5
Mits SVX 5

God plass bak

- Vi vil at du skal sette deg inn i bilen vi, og da i baksetet. Hvordan er plassen der?

- Vent litt... Skal vi se. Jo, benplassen er overraskende bra. Blir også hjulpet av at forsetene er høyt montert, jeg får faktisk føttene mine godt under forsetene.

- Så man kan sitte tre voksne bak uten problemer?

- Nei, ikke helt. Om det er god benplass, så er fortsatt selve bilen ganske smal, så baksetet blir for smalt til tre voksne. I hvert fall hvis man skal kjøre lengre enn til butikken. Men to voksne går bra, og det er mer enn godkjent!

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Mits SVX 4
Mits SVX 4

Mangler viktig detalj

- SUV-er har gått fra å være terrengbiler til å bli mer fleksibiler med god bakkeklaring. Hvordan er fleksibiliteten i ASX?

- Når dere spør om det blir det fort klart at denne bilen mangler litt. Her har man nok først og fremst laget en bil til en billig pris.

- Er det noe spesielt den mangler?

- Skulle jeg trukket fram én detalj, så må det være at det ikke går an å justere baksetet i lengderetningen. Det ville gjort bilen enda mer aktuell for mange.

- Dette er nok en bil for de uten de største plassbehovene. Bagasjerommet er heller ikke det største med 420 liter.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Mits SVX 3
Mits SVX 3

Lang som RAV-4

- Du sitter og kulern med en kopp kaffe, men du har nettopp vært ute på veien. Hvordan er den å kjøre?

- ASX er 429,5 centimeter lang, og det betyr at den er i samme sfære som Toyota RAV-4. Men med en lang akselavstand så blir den enda mer stabil, og mindre stumpete enn andre SUV-er.

- Men er det en kjøreopplevelse?

- Nei, det er den ikke, hverken på godt eller vondt. Den er rett og slett en veldig anonym bil, også innenfor kjøreegenskaper.

- Skal jeg trekke fram noe, så blir det at det er litt god gammeldags diesellyd fra motoren under akselerasjon, også er det i overkant mye hjulstøy.

Lanseringen foregår på sletteområdene i Syd-Sverige der veiene er meget gode, så hjulstøyen kan bli enda mer markant på typisk norsk (les: dårlig) asfalt.

Vitsen borte med forhjulstrekk

- Du kjører ASX med firehjulstrekk og den "store" dieselmotoren på 150 hester. Men Norges-modellen blir vel en tohjulstrekker med 115 hester, hvordan tror du den kommer til å bli å ratte rundt med?

- I min testmodell så er det kraftoverskudd, og jeg tror nok også at 115-hesteren kommer til å levere varene.

- Det er nok riktig at bestselgeren kommer til å bli en tohjulstrekker, men for meg så forsvinner da mye av vitsen med det å eie en SUV.

Grei bil til en meget grei pris!

- Så hvis du kan oppsummere?

- Interiøret føles litt billig. Han som står for den opplevde kvaliteten i Audi har holdt seg langt borte fra Mitsubishi-fabrikken i det siste. Bilen er ganske anonym, både å kjøre og å se på, men plassen bak er imponerende.

- Altså?

- En helt grei bil, med et helt greit utseende og helt greie egenskaper til en meget grei pris!

Innstegsmodellen med tohjulstrekk og 1,6-liters bensinmotor starter på lave 231.900. Velger du den minste diselmotoren og firehjulstrekk så karer den seg under 300.000 kroner, nærmere bestemt 297.900.

Hva mener du om Mitsubishi ASX, blir dette den nye Norges-SUV-en? Skriv i kommentarfeltet under!

Brukt SUV? Hva med Mitsubishi Oultander?