france
france
Raymond Domenech (Foto: Francois Mori/Ap)
Raymond Domenech (Foto: Francois Mori/Ap)

Evra kranglet med trener og Frankrike nektet å trene

Krisen i Frankrike-troppen ble enda mer alvorlig søndag. Spillerne nektet å trene fordi Nicolas Anelka er hjemsendt.

Årsaken til at spillerne nektet å trene ble offentliggjort i et brev undertegnet av spillergruppa, som landslagssjef Raymond Domenech leste for frammøtte medier mens spillerne satt i bussen.

- Det franske fotballforbundet forsøkte ikke på noe tidspunkt å beskytte spillergruppen. De tok en avgjørelse basert på det som har blitt sagt til pressen. Som en konsekvens av det, og for å vise vår motstand mot en beslutning tatt av forbundet, har alle spillerne bestemt seg for å ikke ta del i dagens trening, meddelte Domenech.

Les også: Her er hele uttalelsen fra Frankrikes spillere

Evra kranglet med trener
Kondisjonstrener Robert Duverne var på treningsfeltet i Knysna, og satte ut kjegler til treningen. Han begynte å krangle med lagkaptein Patrice Evra, og trener Domenech måtte holde en hissig Duverne unna Evra.

Det skjedde dagen etter at Anelka ble hjemsendt fra VM fordi han nektet å be om unnskyldning for å ha ærekrenket Domenech i pausen mot Mexico.

Få all VM-statistikk i altomfotball.no

Sportsdirektør sa opp
Etter skandaletreningen valgte også sportsdirektør Jean-Louis Valentin å si opp sin stilling på flekken.

- Det er en skandale for Frankrike, og for de unge menneskene her. Det er en skandale for forbundet og for det franske laget. De vil ikke trene. Det er uakseptabel. For meg er det over. Jeg forlater forbundet. Jeg er kvalm og forferdet, sa Valentin, som forlot treningsfeltet, satte seg seg inn i en bil og kjørte vekk.

Avisen L'Equipe skrev lørdag at Anelka avviste instrukser fra Domenech i pausen om å holde seg til sin posisjon som spiss, og at han gjorde det i svært krenkende ordelag.

Evra og Franck Ribéry har begge sagt at spillerne ønsker å finne «forræderen» som røpet overfor pressen hva som foregikk i garderoben.

- En forræder har avslørt ting som ikke burde kommet ut, og vi kommer til å bli lettet når vi vet hvem det er, sa Ribéry søndag. (©NTB)