mc trekker bil 3
mc trekker bil 3

Dette har du aldri sett maken til!

Se motorsykkelen som kan trekke biler:

Ja - oppfinnelsen ER svensk! Men det sier vi ikke for å henge oss på dumme svenskevitsre og for å insuere at svenskene er mindre begavet. Men svensker har en lang tradisjone som gode ingeniører og industrialister, spesielt når det kommer til rullende kjøretøy - enten det er biler, lastebiler, skogsmaskiner, hjullastere, gravemsakiner, motorsykler etc - og her kommer enda en smart, svensk oppfinnelse: Goldwing Retriever!

Genial i kø

mc trekker bil 2
mc trekker bil 2

Du har kanskje opplevd å sitte i kø på grunn av at det står en bil lengre fram på veien du kjører, som blokkerer veien enten på grunn av tekniske problemer eller en krasj.

Bak deg har du kanskje hatt en bergningsbil fra Falck eller Viking med en stresa sjåfør som desperat prøver å komme fram til ulykkesstedet - uten å lykkes raskere enn det køen lar ham.

Vél, dette er løsningen!

Denne svensken burde vel latt mekanikerne montere motorvarmer - eller?

Feller ut bergningsenhet

mc trekker bil
mc trekker bil

Det svenske firmaet Coming Trough har tatt utgangspunktet i motorsykkelmoddelen Honda Goldwing. Grunnet sitt store motorvolum og sin tyngde er dette både en av de sterkeste og stødigste MC-ene på markedet.

Bak på motorsykkelen har de montert en utfellbar bergningsenhet, som gjør at motorsykkelen under utrykkning ikke er bredere enn at den kan snike seg gjennom køen og fram til skadestedet.

Vel framme bretter den ut bergningsarmene. De har tre hjul som fordeler vekten, slik at motorsykkelen ikke blir belastet med tyngde, men kun brukes til trekkraft.

Retrieveren fra Coming Trough kan trekke biler i opptil 40 km/t, som er mer enn nok til å effektivt få de ut av veien og til nærmeste egnede sted for omlasting til en bergningsbil, slik at de ikke blokkerer trafikken.

Sossegutten gikk på en skikkelig Porsche-smell!

Noe for Norge?

- Det er jo et spørsmål om økonomi, men denne oppfinnelsen er absolutt smart, sier Øyvind Tisell. Sammen med sin far Frank Tisell driver han Falck i Ski. De har ansvaret for et stort og veldig traffikert område i Akershus.

- Det hender jo ganske ofte at vi blir stående fast i den samme køen vi kommer for å få bort. Med en slik en i stallen kunne vi definitivt fått vekk biler som skaper kø mye fortere.

- Er det aktuelt for dere å kjøpe inn en slik Coming Trough Retriver?

- Ikke alene, men med evt støtte fra stat eller i samarbeid med Falck sentralt så kunne det kanskje vært en idé avslutter Tisell.

Var 5 år da han krasja for første gang!