SEMENTERT PRIS: Spellemann prisvinnere i Bergen er ikke som andre Spellemann prisvinnere. Det har vært tradisjon blant musikerne i byen å donere vinnertroféet. Og John Olav Nilsen og gjengen hadde lyst å gjøre noe helt spesielt med prisen.  (Foto: Geir Johnny Huneide / TV 2)
SEMENTERT PRIS: Spellemann prisvinnere i Bergen er ikke som andre Spellemann prisvinnere. Det har vært tradisjon blant musikerne i byen å donere vinnertroféet. Og John Olav Nilsen og gjengen hadde lyst å gjøre noe helt spesielt med prisen. (Foto: Geir Johnny Huneide / TV 2)

John Olav Nilsen støpte fast spellemannprisen i skogen

Musikerne i Loddefjord setter ikke trofeene på peishylla. John Olav Nilsen og Gjengen ville gjøre noe helt spesielt.

Spellemann-prisvinnere i Bergen er ikke som andre Spellemann-prisvinnere. Det har vært tradisjon blant musikerne i byen å donere vinnertroféet. Band som Pogo Pops og Enslaved har tidligere donert sine priser til bruk som dørhåndtak på et utestedet Garage i byen mellom de syv fjell.

Men John Olav Nilsen og gjengen hadde lyst å gjøre noe helt spesielt med prisen.

– Et sted hvor alle kan nyte den

For rett etter at bandet fikk Spellemann for beste rockealbum i 2009 uttalte de følgende:

– Vi skal finne en passende plass i Loddefjord og støpe den fast!

AVDUKET: Fredag var det klart for avduking av Spellemannprisen på Sandgotnabanen i Loddefjord i Bergen.  (Foto: Geir Johnny Huneide / TV 2)
AVDUKET: Fredag var det klart for avduking av Spellemannprisen på Sandgotnabanen i Loddefjord i Bergen. (Foto: Geir Johnny Huneide / TV 2)

Fredag var det klart for avduking av Spellemannprisen på Sandgotnabanen i Loddefjord i Bergen.

– Vi ville sette den på et sted som vi og alle som har hjulpet oss kan få nyte den, sier John Olav.

Favorittlinjer

Loddefjords egen steinhugger Inge Fornes hadde i tillegg laget en plakett med John Olav Nilsen-sitatet:

Der eg bor
kommer vinteren før du tror
drømmen e lagt på is
så eg sklir

– Det var veldig veldig rørende, sier John Olav. Det at han har sitert en av sangene, det var over all forventing. Det var skikkelig stort. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, jeg må prøve å fordøye det litt. Det var veldig stort at det var de to setningene der som ble brukt. Det er to av mine favorittlinjer av meg selv, smiler han.

5071 - Alle til Loddefjord

Neste helg er det festival på Sandgotnabanen. For andre år på rad arrangeres 5071 - Alle til Loddefjord. John Olav har vært bookingassistent og gleder seg til å se mange av favorittene sine på hjemmebane.

– Det blir stort for oss alle. Gleder meg til å spille selv, og til Fjorden Baby og Lars Vaular. Også Love Antell, tidligere Florence Valentin, de svenske rapperne Petter og Ken Ring. Det er jo noe som vi gikk her ute og hørte på for ti år siden. Så det er stort for oss at de kommer hit, sier han.

Er det er drøm som har gått i oppfyllelse her i Loddefjord?

– Nei, det har aldri vært en drøm. Det har aldri vært en realitet egentlig. Det har ikke vært noe vi har drømt om fordi vi visste aldri at sånne ting gikk an å gjøre, smiler han.