Didrik Solli-Tangen og Aleksander Rybak (Foto: TV 2)
Didrik Solli-Tangen og Aleksander Rybak (Foto: TV 2)

Alexander Rybak og Didrik Solli-Tangen – Nå er det tid for vennskap igjen.

Alexander og Didrik er gjesteartister under årets Fyrverkerikonsert.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Rybak og Didrik Solli-Tangen er nok mest kjent for de fleste, fra Melodi Grand Prix. Nå er de to aktuelle sammen med Marinemusikken. Alexander og Didrik er gjesteartister under årets Fyrverkerikonsert.

– Konserten avsluttes med fyrverkeri, som dirigenten dirigerer, forteller Didrik Solli-Tangen entusiatisk.

– Men det blir litt musikk også da, sier Alexander.

Les mer om Fyrverkerikonserten her!

Ny plate

Alexander Rybak slipper ny plate den 21.juni. Plata har fått tittelen «No Bounderies»

Hvorfor har den fått den tittelen?

– Jeg har ikke lyst til å binde meg til en sjanger, sier Alexander Rybak. Jeg har et ansvar for mange unge som er interessert i musikk, så jeg tenker at skal man høre på Aleksander Rybak, så skal man høre all slags musikk, sier han.

Her kan du høre låta «Oah»

– På forrige plate prøvde jeg å være litt flinkis og vise den seriøse siden av meg, men i år blir nok kritikerne forvirret. Det er lettest å slakte en cd som ikke har en rød tråd, og denne plata har absolutt ingen rød tråd, sier Alexander.

Alexander og Didrik

Alexander Rybak og Didrik Solli-Tangen kjenner hverandre fra musikkinstituttet Barratt Due. Det var Alexander som i sin tid, introduserte Didrik for det norske folk.

Etter årets Melodi Grand Prix, er det en stund siden de to har vært sammen.

– Nå kjenner vi ikke hverandre like godt som for ett år siden, sier Alexander. Men jeg føler at nå er vi over det verste kjøret med Melodi Grand Prix, så nå er det tid for vennskap igjen, sier han.

– Vi har ikke hatt tid til hverandre. Først har det vært Alexander, så har det vært meg, så vi har ikke hatt rom for noe vennskap, sier Didrik. Vi har aldri vært uvenner, sier Didrik.

Didrik etter Melodi Grand Prix

Det er nå snart tre uker siden finalen i den internasjonale Melodi Grand Prix, i Oslo.

Hvordan har tiden etter MGP vært?

– Det har vært veldig gøy. Det er nå alle minnene tar form i hodet, sier Didrik Solli-Tangen. Man får ikke med seg alt når man er midt oppi det, men nå får man posjonert det litt ut, sier han.

Didrik endte på en 20. plass, og det alle medier lurte på, var om Didrik var skuffet.

– Det er flere måter å være skuffet på. Rent plasseringsmessig så kan man si at ok jeg skulle ønske at det kunne gått litt bedre, selvfølgelig. Men man kan ikke kalle seg skuffa etter å ha fått være med på det jeg har fått være med på, sier Didrik Solli-Tangen.

Onde journalister

– Når alt var ferdig og jeg kom ut til pressen etter MGP, og de spurte - hvor skuffa er du nå?

Da tenker jeg, eh, jeg er ikke så skuffa faktisk. Plasseringen ligger vagt, for det er på en måte én vinner og så er det de andre, sier Didrik.

– Det er måten å spørre på også, sier Alexander Rybak.

Når journalister spør med et smil, hvor skuffa er du nå? Da tenker man bare at man har med en genuint ond person å gjøre, sier Alexander Rybak.