MISTET «LAPPEN»: 11 sjåfører mistet førerkortet etter farlig kjøring under uhellet på E6.  (Foto: Jarl Morten Andersen, sa.no/ANB)
MISTET «LAPPEN»: 11 sjåfører mistet førerkortet etter farlig kjøring under uhellet på E6. (Foto: Jarl Morten Andersen, sa.no/ANB)

11 mistet lappen da de snudde på motorvei

Ville unngå kø. Men dette er strengt forbudt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

11 bilførere mistet førerkortet i forbindelse med trafikkuhellet i Eidet-tunnelen på E6 i Østfold søndag.

Sjåførene mistet ikke «lappen» fordi de var direkte involvert i uhellet inne i tunnelen, men for de manøverne de utførte for å slippe unna den påfølgende køen.

– Mange sjåfører blir utålmodige og forsøker å komme seg unna køen. Dette er meget farlig – spesielt på motorveier, sier Pål Schrøder, leder av trafikkavsnittet ved Sarpsborg Politistasjon, til Sarpsborg Arbeiderblad.

Meget strengt

Søndag ettermiddag var det et trafikkuhell i Eidet-tunnelen. Uhellet førte til store køer på E6. Og ditto utålmodige bilister.

– Det er veldig viktig å understreke at bilister som havner i slike køer må holde seg i ro.

- Det er farlig og strengt forbudt å for eksempel prøve å komme seg ut i motsatt kjørefelt for å slippe unna køen. Vi slår hardt ned på det, understreker Pål Schrøder – og eksemplifiserer altså det med at 11 førerkort ble beslaglagt på kort tid søndag ettermiddag.

Du kan lese mer om bil og trafikk hos sa.no - klikk her