11 mistet lappen da de snudde på motorvei

Ville unngå kø. Men dette er strengt forbudt.

MISTET «LAPPEN»: 11 sjåfører mistet førerkortet etter farlig kjøring under uhellet på E6.  (Foto: Jarl Morten Andersen, sa.no/ANB)
MISTET «LAPPEN»: 11 sjåfører mistet førerkortet etter farlig kjøring under uhellet på E6. (Foto: Jarl Morten Andersen, sa.no/ANB)

11 bilførere mistet førerkortet i forbindelse med trafikkuhellet i Eidet-tunnelen på E6 i Østfold søndag.

Sjåførene mistet ikke «lappen» fordi de var direkte involvert i uhellet inne i tunnelen, men for de manøverne de utførte for å slippe unna den påfølgende køen.

– Mange sjåfører blir utålmodige og forsøker å komme seg unna køen. Dette er meget farlig – spesielt på motorveier, sier Pål Schrøder, leder av trafikkavsnittet ved Sarpsborg Politistasjon, til Sarpsborg Arbeiderblad.

Meget strengt

Søndag ettermiddag var det et trafikkuhell i Eidet-tunnelen. Uhellet førte til store køer på E6. Og ditto utålmodige bilister.

– Det er veldig viktig å understreke at bilister som havner i slike køer må holde seg i ro.

- Det er farlig og strengt forbudt å for eksempel prøve å komme seg ut i motsatt kjørefelt for å slippe unna køen. Vi slår hardt ned på det, understreker Pål Schrøder – og eksemplifiserer altså det med at 11 førerkort ble beslaglagt på kort tid søndag ettermiddag.

Du kan lese mer om bil og trafikk hos sa.no - klikk her