harald ti nett (Foto: MARIO ANZUONI, © MA/DF)
harald ti nett (Foto: MARIO ANZUONI, © MA/DF)

Harald Zwart roses opp i skyene

Nyter kritikernes gunst for toppfilmen «The Karate Kid».

Harald Zwart har grunn til å smile om dagen. Han har vunnet det amerikanske kino-publikummets gunst med filmen «The Karate Kid», skriver VG.

Ros

Helgens store vinner på kinoer i USA er definitivt Harald Zwarts «The Karate Kid». Dette blir nok den filmen Harald Zwart har høstet mest ros for. Nettstedet Metacritic samler inn anmeldelser og beregner deretter snittkarrakter. Nyinnspilligen av «The Karate Kid» har nå 60 poeng av hundre mulige, basert på 34 anmeldelser i amerikanske medier.

Jublende kinopublikum

Noen av de beste anmeldelsene kommer fra betydningsfulle medier som Chicago Sun-Times og New Yorks, Timeout. Sistnevnte gir fire poeng av fem mulige. St. Peterburg Times er den mest positive avisen i USA, skriver VG.

– Det er lenge siden jeg har hørt et publikum juble så lystig ved filmens slutt som ved visningen av «The Karate Kid». Den slags skal jo ikke påvirke en kritiker, for i så fall ville noen svært dumme filmer fått jublende anmeldelser. Men dette er anderledes; jeg jublet sammen med alle de andre, skriver anmelderen.