PS Luxgen bakfra
PS Luxgen bakfra

Klarer du å gjette hvor denne SUV-en kommer fra?

Navnet er Luxgen - men det sier deg neppe veldig mye.

Det er mye fokus på Kina om dagen, både når det gjelder bilprodusenter og salgstall. Men biler fra Taiwan - det hører vi ikke om hver dag.

Derfor er det hyggelig å kunne bringe bildene av det som skal bli bilfabrikken Luxgens andre bilmodell, nemlig SUV-en Luxgen7.

Stor-SUV

Med et hjemmemarked på over 23 millioner innbyggere, har Luxgen absolutt potensiale for godt salg. I tillegg skal taiwanerne være svært ambisiøse i forhold til eksport. Landet er langt framme både på teknologi og avansert industriproduksjon.

Fra før har Luxgen modellen Luxgen7 MPV. Det er en større flerbruksbil. Samme plattform skal ligge til grunn for denne SUV-en. Det betyr en bil i klasse med de større modellene i segmentet, som Mercedes ML, Volvo XC90 - og mye rimeligere: Mitsubishi Outlander.

LES OGSÅ: Dette skal bli verdens billigste SUV

Utstyrsbombe

PS-Luxgen-forfra
PS-Luxgen-forfra

Luxgen har utstyrt bilen med et ganske enkelt firehjulstrekk-system som automatisk fordeler kreftene. Dette er med andre ord ikke noen terrengbil. Som seg hør og bør i Asia er det bensinmotor under panseret. Nærmere bestemt en 2,2-liter på 175 hk. Taiwan er et ekstremt tettbefolket land med mange bilkøer. Derfor er det nok ikke tilfeldig at bilen kommer med automatgir som standard.

Luxgen satser på å gjøre bilen til en skikkelig utstyrsbombe. Her er det mye snasent utstyr, inkludert Night Vision-system og det fabrikken selv kaller Eagle View + - et system som gjør at du får 360-graders oversikt rundt hele bilen.

Norges mest solgte SUV - les testen her

Antityveri-system

Fabrikken skryter også av et egenutviklet antityveri-system som i alle fall på papiret høres kjempesmart ut. Ved å holde inne en knapp i tre sekunder når du forlater bilen, vil førersetet gå helt fram og legge seg inntil rattet. Så må bilen låses opp med nøkkel for at setet skal gå tilbake igjen.

Luxgen har som sagt ambisjoner om eksport og Europa står høyt på prioriteringslista, sammen med USA.

LES OGSÅ: Dette er de tre beste brukt-SUV-ene.

PS-Luxgen-oppslag
PS-Luxgen-oppslag