BLOMSTENE MÅ VENTE: Det er ikke lov å gå inn i barnehagen, forklarer streikende Tonje Fjordtun til datteren Frøya (3). (Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde)
BLOMSTENE MÅ VENTE: Det er ikke lov å gå inn i barnehagen, forklarer streikende Tonje Fjordtun til datteren Frøya (3). (Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde)

Uklart når jobben starter igjen ved streikeslutt

De ansatte vet ikke om de må på jobb allerede på kvelden og til natten hvis streiken avblåses i løpet av onsdagen.

Det var håp om at den 13 dager lange kommunestreiken kunne avsluttes onsdag, etter at meklingsmann Dag Nafstad la fram en ny skisse for partene onsdag morgen.

Les også: Her er skissen som kan få slutt på kommunestreiken

Barnehager og skoler stengt

Men hvor fort de nærmere 50.000 ansatte som har vært i streik da må tilbake på jobb, er ikke opplagt.

Det som er klart, er at barnehager og skoler ikke kommer til å starte opp igjen før torsdag morgen, dersom det blir en løsning onsdag.

Verken arbeidsgiver KS eller arbeidstakerorganisasjonene kan imidlertid svare helt klart hva som gjelder for ansatte som går i turnus med kvelds - og nattevakter, som ansatte på sykehjem og enkelte andre yrkesgrupper.

– For tidlig å si

– Det er en del av forhandlingene. Vanligvis blir man enig om et praktisk klokkeslett, enten at streiken opphører fra arbeidstidens slutt i ettermiddag, noe som innebærer at alle som har kvelds- og nattevakter trolig må på jobb i dag, eller at alle begynner i morgen, sier kommunikasjonsdirektør Jørn Ivar Baade i KS til NTB.

– Det er altfor tidlig å si. Det avgjøres mellom partene, sier Torgeir Knag i Norsk Sykepleierforbund, som ligger under Unio. (©NTB)