Claus Lundekvam (Foto: TV 2/)
Claus Lundekvam (Foto: TV 2/)

Lundekvam innrømmer narkotikamisbruk

- Jeg ville bare ødelegge meg selv, sier den tidligere landslagsstopperen til TV 2 Sporten.

- Ja, det ble kokain også. Jeg prøvde meg frem med det, og det er et forferdelig stoff. Jeg hadde en mangel i meg og det hullet fylte jeg med alkohol og rusmisbruk.

Sporting Chance Clinic/Bergen (TV 2 Sporten): Tidligere landslagsstopper og Southampton-proff Claus Lundekvam har i en årrekke slitt med alkohol og narkotikamisbruk.

Nå snakker han ut om den tøffe tiden til TV 2 Sporten.

- Jeg var skakkjørt og i et svart hull ganske lenge, der jeg ikke så noen utvei. Jeg booket fly til Rio de Janeiro og følte at hele verden var etter meg. Jeg ville bare vekk, jeg ville rømme, jeg ville ødelegge meg selv, forteller en åpenhjertig Lundekvam.

- Men jeg skjønte at dette ville ta livet av meg. For det hadde tatt livet av meg, sier han.

Se hele intervjuet og reportasjen i videovinduet øverst!

Får hjelp av Tony Adams
Lundekvam får nå hjelp på Tony Adams' klinikk - Sporting Chance Clinic - i England. Han valgte å skrive seg inn på Norges nasjonaldag 17. mai.

Der går han i terapi og forsøker å stable livet på beina igjen. For tomrommet etter at fotballkarrièren tok slutt, ble vanskelig for Lundekvam.

Austevollingen fylte tomrommet med rus på tunge narkotiske stoffer.

- Jeg er en person som gir ett hundre prosent uansett hva jeg gjør, sier han.

- Også i misbruk?

- Ja, også i misbruk. Til de grader.

- Ble det mer enn alkohol?

- Ja, det ble kokain også. Jeg prøvde meg frem med det, og det er et forferdelig stoff. Jeg hadde en mangel i meg og det hullet fylte jeg med alkohol og rusmisbruk, forteller han.

Ble arrestert to ganger
Lundekvam skapte overskrifter i både engelske og norske medier tidligere i år, da han ble arrestert den 26. mars i hjemmet sitt mistenkt for oppbevaring av narkotika.

Den 16. april ble han nok en gang tauet inn, for det politiet omtalte som «truende oppførsel».

I fjor mistet han også førerkortet etter fyllekjøring.

- Jeg var innlagt på sykehus to ganger, ble arrestert to ganger og var ganske nær å få hjerteinfarkt. Jeg tok det til det ekstreme og det øyeblikket vil alltid være i hodet mitt, forteller Lundekvam.

- Spesielt min kone har vært gjennom et rent helvete. Jeg har vært ufattelig egoistisk og mishandlet henne verbalt. Det er noe jeg må leve med resten av livet mitt.

- Jeg mishandlet min kone verbalt
Det som plager Lundekvam mest i dag er sårene han har påført sine nærmeste.

- Spesielt min kone har vært gjennom et rent helvete. Jeg har vært ufattelig egoistisk og mishandlet henne verbalt på en måte som ikke henger på greip. Det er noe jeg må leve med resten av livet mitt, sier han tankefullt.

Demonene er mange og hjemsøker Lundekvam når mørket faller på. Men hos Sporting Chance Clinics lokaler ute i den engelske skogen får han hjelp til å takle dem.

Fredag blir han hentet hjem av sin familie.

- Jeg er her, får hjelp og føler meg som et nytt menneske. Jeg er glad og har glimt i øyet, selv om dette har vært en forferdelig tid. Det er tungt som faen, men dette skal jeg gjennom og dette skal jeg klare, sier en gråtkvalt Lundekvam.

Lang karrière
37-åringen akslet Brann-trøyen i årene 1993 til 1996, før han meldte overgang til den daværende Premier League-klubben Southampton.

Lundekvam var en av bærebjelkene hos de rødhvite i hele tolv år og fikk over 350 kamper under beltet før han la opp i 2008.

Vestlendingen fikk også 40 landskamper for Norge, og huskes nok best for sin scoring mot Bosnia-Hercegovina i 2002 - Norges 1000. landslagsmål gjennom tidende.

SLET MED RUSPROBLEMER: Tidligere landslagskaptein
  Claus Lundekvam snakker ut om rusproblemene. (Foto: JIM WATSON/AFP)
SLET MED RUSPROBLEMER: Tidligere landslagskaptein Claus Lundekvam snakker ut om rusproblemene. (Foto: JIM WATSON/AFP)