TIL OSLO: Meklingsmann Dag Nafstad, som er ansvarlig for oppgjøret i kommunal sektor, kom mandag til Oslo. 27. mai (bildet) måtte han konstatere at det ble konflikt i oppgjøret. (Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX)
TIL OSLO: Meklingsmann Dag Nafstad, som er ansvarlig for oppgjøret i kommunal sektor, kom mandag til Oslo. 27. mai (bildet) måtte han konstatere at det ble konflikt i oppgjøret. (Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX)

Nafstad er ankommet Oslo for å få slutt på streiken

Meklingsmann Dag Nafstad som har ansvaret for kommuneoppgjøret, dro i kveld til Oslo for å få slutt på kommunestreiken.

Mandag kveld landet meklingsmann Dag Nafstad på Gardermoen etter å ha reist fra Tromsø i ettermiddag. Det kan bety at streiken i kommune-Norge er et stort skritt nærmere en avslutning.

Kontakt

Steiken har vart siden meklingen brøt sammen klokken 12.30 torsdag 27. mai. Til sammen har over 45.000 kommunalt ansatte gått ut i streik, etter at konflikten var et faktum.

Som TV 2 Nyhetene meldte tidligere i dag, har det vært mye uformell kontakt mellom partene. Dette avviste imidlertid Unio.

– Vi leser dette med en viss undring, og lurer på hvor det kommer fra. Vi har ikke registrert noen bevegelse og ikke fått noen nye signaler. Og så vidt vi vet, er meklingsmannen fortsatt i Tromsø, sier Unio-leder Anders Folkestad til NTB ved 16-tiden.

Til Oslo

Meklingsmannen var kort tid senere på veg til hovedstaden. TV 2 Nyhetene fikk mandag kveld bekreftet at meklingsmannen er i hovedstaden.

Ifølge NTB har Nafstad startet på en ny kontaktrunde for å få slutt på streiken i kommunene. Nafstad har ifølge nyhetsbyrået møter med KS for å sondere terrenget med tanke på å legge fram et forslag i løpet av kvelden og natten.

Ved 21.30-tiden var utviklingen ennå ikke kommet så langt, og de streikendes organisasjoner - Fagforbundet, Unio, YS og Akademikerne - er ennå ikke innkalt til noe møte i regi av meklingsmannen

Det har ikke lykkes TV 2 Nyhetene å få noen kommentar fra Nafstad mandag kveld.

Opptrapping

Streiken har ført til stengte barnehager og skoler, og mange sykehjem har hatt lavere bemanning enn normalt.

I flere byer, blant annet Tønsberg, har streiken ført til overfylte søppelkasser, siden renovasjonsansatte har vært tatt ut i streik.

Det er varslet ytterligere opptrapping av streiken fra i morgen, tirsdag.