Streik i Unio. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Streik i Unio. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Nærmer seg løsning i kommunestreiken

Etter nesten to uker med streik i kommunene skal det nå nærme seg en løsning på konflikten.

En kilde som følger meklingen nært opplyser til tv2nyhetene.no at det har vært en utvikling mot en løsning i løpet av dagen, men at det foreløpig ikke har vært formelle samtaler mellom partene.

– Ingen kommentar

Ting tyder på at det kan bli en utvikling i løpet av dagen og at det nå er beredskap for at noe kan skje. Riksmeklingsmann Dag Nafstad, som har ledet forhandlingene, befant seg mandag ettermiddag fortsatt i Tromsø hvor han jobber til vanlig.

Fagforbundet og Unio er nå inne i sin andre uke med streik. Det skal nå være svært lite det står om før partene kommer til enighet i konflikten.

Men Fagforbundet er foreløpig tause om en eventuell utvikling.

– Vi har ikke noen kommentarer akkurat nå, sier informasjonssjef Tone Zander i Fagforbundet til tv2nyhetene.no.

Unio kom med utspill mandag morgen om at de vurderer en ytterligere opptrapping av streiken i løpet av tirsdag.

45.500 medlemmer i streik

Kommer det likevel til ingen løsning vil over 45.500 kommuneansatte være tatt ut i streik i det streiken er inne i sin andre arbeidsuke. Streiken har ført til stengte barnehager og skoler samt manglende bemanning på sykehjem.

I flere byer har streiken også ført til overfylte søppelspann siden renovasjonsansatte er tatt ut i streik. I Bergen flyter det over av søppel i overfylte søppeldunker i hele kommunen. S

27. mai ble det klart at kommuneansatte gikk til streik etter at riksmeklingsmannen ikke klarte å oppnå enighet mellom partene i kommuneoppgjøret.

Norske kommuner har sendt inn hele 9000 dispensasjonssøknader hvorav 5000 har blitt innvilget av streikeledelsen. Kommunene har spart millionbeløp i lønnsutbetalinger mens streiken har pågått.