MENER STATSRÅDEN IKKE HAR GJORT JOBBEN: Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) har ikke informert Stortinget godt nok, mener KrF-leder Dagfinn Høybråten.
MENER STATSRÅDEN IKKE HAR GJORT JOBBEN: Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) har ikke informert Stortinget godt nok, mener KrF-leder Dagfinn Høybråten.

KrF stiller mistillit mot Riis-Johansen

Partiet mener statsråden har brutt informasjonsplikten overfor Stortinget i Mongstad-saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

KrF fremmer mistillitsforslag mot olje- og energiminister Terje Riis-Johansen i Mongstad-saken.

Dette ble klart etter et ekstraordinært gruppemøte i stortingsgruppen til Kristelig folkeparti mandag morgen.

– Unnlot å informere

– En enstemmig gruppe har konkludert med at Terje Riis-Johansen har unnlatt å gi viktig informasjon til Stortinget som han har sittet på i over ett år, om fremdriften, innholdet og opplegget for gasskraftrensingen på Mongstad, sier KrF-leder Dagfinn Høybråten til TV 2.

– Betyr det at dere kommer til å stille et mistillitsforslag i Stortingssalen?

– Det at en statsråd ikke har gitt Stortinget nødvendig og relevant informasjon om usikkerhet, faglig uenighet og om bristende fremdrift på et prosjekt som han inviterer Stortinget til å vedta, er et alvorlig brudd på statsrådens konstitusjonelle forpliktelser overfor Stortinget. Det vi uttrykker fra vår side, er ikke tillilt til denne statsråden, men mistillit, fortsetter KrF-lederen.

Kritisert av opposisjonen

Alle de fire opposisjonspartiene har tidligere åpnet for å fremme mistillitsforslag mot regjeringen etter utsettelsen av rensing på Mongstad.

Den rødgrønne regjeringen har høstet sterk kritikk for sin håndtering av Mongstad-prosjektet, etter at Terje Riis-Johansen 1. mai bekreftet overfor TV 2 at renseanlegget ved gasskraftverket ble utsatt til 2018.