STREIKER: Anders Folkestad i Unio vil mandag vurdere om det blir en opptrapping av streiken. (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
STREIKER: Anders Folkestad i Unio vil mandag vurdere om det blir en opptrapping av streiken. (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

Unio vurderer opptrapping av streiken

Unio-leder Anders Folkestad sier at KS ikke rikker seg, og at regjeringen er svært passiv.

Fagorganisasjonen Unio vil mandag vurdere en ytterligere opptrapping av streiken i kommunesektoren.

Ubevegelige parter

– Det er ingen tegn til at arbeidsgiverne i KS vil fire på sine standpunkter. De har argumentert seg inn i en veldig fastlåst posisjon. Samtidig er regjeringen veldig passiv, til tross for at den har det overordnede ansvaret for økonomien i kommunene, sier Unio Folkestad til NTB.

Streiken går inn i sin andre fulle arbeidsuke, uten at partene har beveget seg nevneverdig.

Folkestad mener å registrere en litt mykere tone fra KS, men det er ikke formidlet noen kontakt, verken direkte eller via meklingsmann Dag Nafstad, som antyder innrømmelser.

45.000 i streik

Streiken har pågått siden fredag 28. mai, og siden onsdag i forrige uke har 45.000 medlemmer av Fagforbundet, Unio, YS og Akademikerne vært tatt ut i konflikten, i protest mot det de ser som et KS-tilbud med altfor dårlige lavtlønns- og kvinneprofil.

– Jeg varsler ingen opptrapping her og nå, men det er klart at vi tidlig neste uke vil ta stilling til en ny omdreining av konflikten, sier Folkestad. (©NTB)