STREIKER: Anders Folkestad i Unio vil mandag vurdere om det blir en opptrapping av streiken. (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
STREIKER: Anders Folkestad i Unio vil mandag vurdere om det blir en opptrapping av streiken. (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

Unio vurderer opptrapping av streiken

Unio-leder Anders Folkestad sier at KS ikke rikker seg, og at regjeringen er svært passiv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fagorganisasjonen Unio vil mandag vurdere en ytterligere opptrapping av streiken i kommunesektoren.

Ubevegelige parter

– Det er ingen tegn til at arbeidsgiverne i KS vil fire på sine standpunkter. De har argumentert seg inn i en veldig fastlåst posisjon. Samtidig er regjeringen veldig passiv, til tross for at den har det overordnede ansvaret for økonomien i kommunene, sier Unio Folkestad til NTB.

Streiken går inn i sin andre fulle arbeidsuke, uten at partene har beveget seg nevneverdig.

Folkestad mener å registrere en litt mykere tone fra KS, men det er ikke formidlet noen kontakt, verken direkte eller via meklingsmann Dag Nafstad, som antyder innrømmelser.

45.000 i streik

Streiken har pågått siden fredag 28. mai, og siden onsdag i forrige uke har 45.000 medlemmer av Fagforbundet, Unio, YS og Akademikerne vært tatt ut i konflikten, i protest mot det de ser som et KS-tilbud med altfor dårlige lavtlønns- og kvinneprofil.

– Jeg varsler ingen opptrapping her og nå, men det er klart at vi tidlig neste uke vil ta stilling til en ny omdreining av konflikten, sier Folkestad. (©NTB)